България изпусна да си тръгне с трите точки, а и беше порязан от неадекватния рефер, в гостуването си на Кипър от турнира Лигата на Нациите. Но в медиите на Острова на Афродита усещането явно е по-различно. 

Там цари гордост от представянето на местния тим, както и горчилка от факта, че е не била постигната победата. В интерес на истината, кипърците бяха много близо до нея, защото водеха до 89-та минута, но в крайна сметка всичко приключи при 1:1. 

"Не удържахме на напрежението до края, но показахме класа", изтъква изданието Goal.com.cy. Според анализатора на сайта, домакините са показали много силна игра, но натискът в последните минути ги е пречупил, макар да са заслужавали победата. 

Според Phile News, отборът е бил много силен в първите минути, стигнал е до попадението, но не е успял да го удържи. "Бяхме близо", възкликват от изданието по повод на двубоя на Острова на Афродита. 

"Докоснахме победата, но се изплъзна в последните минути", пише и изданието 24sports. Като цяло убеждението в Кипър е, че отборът им е играл добре срещу силен съперник и малко не му е достигнало. Но никъде не се споменава и думичка за грешките на съдията.