Цял футболен отбор, състоящ се от легенди и настоящи звезди на английския Арсенал, положи своите автографи върху фланелка на ФК Дунав, похвалиха се от клуба.

Сред тях личат имената на шампионите на Висшата лига с „артилеристите“ Мартин Киоун и Найджъл Уинтърбърн, както и настоящите фактори в тима вратарят Арън Рамсдейл и голмайсторът Габриел Жесус, който се очаква да е основна част от селекцията на Бразилия на Световното първенство в Катар през ноември и декември.

Друга легендарна личност Пат Райс, с общо 56-годишна кариера като играч и треньор на „топчиите“, също остави своя подпис върху небесно синия екип.

Снимки: Дунав Русе
10 снимки

Това стана факт благодарение на финансиста и футболен общественик Кирил Евтимов. Той изгледа мача от турнира Лига Европа между Арсенал и ФК Цюрих през изминалата седмица от ложите на „Емирейтс“ в компанията на Киоун и Уинтърбърн.

Кирил Евтимов е дългогодишен приятел на Дунав. Той е близък с бившия изпълнителен директор Ивайло Петков и защитника Петър Патев, който бе част от възхода на русенския тим, започнал от аматьорите и стигнал до Лига Европа преди 5 г. От сегашния състав на „драконите“ бургазлията е приятел със старши треньора Людмил Киров и младата надежда Кристиан Данаилов. При всяко свое посещение в града Евтимов, чиято съпруга е русенка, се среща и с легендата Никола Христов, извел Дунав с капитанската лента при успеха срещу италианския „Рома“ с 1:0 през 1975 г.

От настоящите футболисти в тима на Микел Артета фланелката на Дунав подписаха Габриел Жесус, Арън Рамсдейл, Мохамед Елнени, Алберт Самби Локонга. От легендите на „артилеристите“ своя автограф поставиха Пат Райс, Мартин Киоун, Найджъл Уинтърбърн, Пери Гроувс, Дейвид Хилиер, Стефан Шварц и Жереми Алиадер. Инициативата е с благотворителна цел, подробности за която предстои да се обявят по-късно, сподели Евтимов.