Арсенал се върна към победите във Висшата лига, след като в мача от 24-ия кръг победи с 4:1 Кристъл Палас. Така момчетата на Арсен Венгер записаха първи успех от три мача насам в шампионата и първа победа за календарната 2018 година. По ирония на съдбата за последно „артилеристите" ликуваха  в Премиърлийг именно срещу „орлите“ в средата на декември 2017 година. 

Чудесен мач за Арсенал направи Начо Монреал, който освен гол, записа и две асистенции на името си, но също така получи контузия и бе принудително заменен. Останалите попадения за състава на Венгер реализираха Алекс Иуоби, Александър Лаказет и Лоран Кошчелни. Миливоевич вкара за Палас.

Със спечелените точки „топчиите“ събраха 42 на шестото място. Палас е 13-и с 25.

Арсенал поведе след шест минути игра. След центриране от корнер Начо Монреал бе оставен непокрит и се разписа за 1:0. Само 4 минути след това авторът на първото попадение направи страхотен пробив отляво, пусна към Алекс Иуоби, който се разписа за 2:0.

В 13-ата минута след центриране от корнер на Монреал отляво на вратата на Палас, Лоран Кошчелни бе оставен непокрит и с крак засече 3:0.

Преднината на Арсенал бе увеличена на 4:0 в 22-ата минута. При страхотна комбинация Месут Йозил получи в наказателното поле, чукна наляво към Александър Лаказет, който с удар малко зад точната на дузпата оформи 4:0.

В 34-ата минута Монреал получи травма и стана ясно, че няма да може да продължи игра. Той бе заменен от Мейтланд- Найлс,

След почивката Иуоби бе близо до отбелязване на нов гол, след като получи хубав пас в пеналта, но не успя, след намесата вратаря Хенеси.

Първата по-опасна ситуация за гостите дойде в 62-ата минута. Кристиан Бентеке бе оставен на страхотна позиция, ала Петър Чех се намеси своевременно и изпъкна с фантастично спасяване.

Палас все пак стигна до почетно попадение. Това се случи в 78-ата минута след статично положение. При центриране от ъглов удар, Миливоевич бе оставен да стреля, а той без да се бави вкара в мрежата на Чех за 1:4.

До края още едно положение се разкри пред Лаказет, но Хенеси опази мрежата си.