Централният защитник на Фламенго Пабло Мари все пак ще играе в Арсенал, след като двата клуба стигнаха до компромис, съобщи Globo Esporte.

В събота испанският футболист премина медицински изследвания в Лондон и дори получи поздравления от своите приятели във връзка със смяната на клубната принадлежност. Техническият директор на “артилеристите” Еду се бе договорил с колегите си от бразилския клуб за това Мари да играе под наем на “Емиратс” и след края на сезона правата му да бъдат закупени за 7.5 млн. паунда. В заключителния етап от преговорите обаче настъпиха усложнения и бразилците обвиниха колегите си, че в последния момент са се опитали да променят условията по сделката. Силно разочарован, 26-годишният Пабло Мари се върна в Рио де Жанейро, но по всичко личи, че ще сбъдне мечтата си да играе на “Емирейтс”. Футболистът се очаква да пристигне отново в Лондон още днес.

Мари премина във Фламенго през юли 2019 г. и бе с ключова роля за завоюването на титлите във вътрешното първенство и Копа Либертадорес. Той донякъде познава английския футбол – в периода 2016 – 2019 г. бе футболист на Манчестър Сити, но бе пращан под наем в различни клубове и така и не дебютира за “гражданите”.