В събота и неделя програмата на Висшата лига беше крайно натоварена в името на националните отбори и задаващата се пауза. Дали заради това или по някаква причина, след изиграването на четвъртия кръг безгрешните в най-гледаното футболно първенство останаха само трима – Ливърпул, Челси и Уотфорд събраха пълен актив от точки след първите си мачове, а повече отговори за тяхната форма ще получим след подновяването на битката

ЛЕСТЪР – ЛИВЪРПУЛ 1:2

Първият мач дотук през сезона, който „червените“ взеха повече с рутина, отколкото благодарение на превъзходство над терена. В 100-ия двубой за Джеймс Милнър с червената фланелка Садио Мане продължи головата си серия, а Роберто Фирмино даде начало на своята, за да дишат гостите далеч по-спокойно след първите 45 минути на „Кинг Пауър Стейдиъм“. След паузата Лестър определено имаше инициативата и успя да се върне в мача след голяма грешка на вратаря Алисон Бекер, който опита да финтира Келечи Ихеаначо в наказателното си поле. Последвалият гол на Рашид Гезал – първи в мрежата на Ливърпул през сезона - обаче беше единственото, до което домакините се добраха. Върхът в класирането остана оцветен в червено.

Клоп не упрекна Алисон за гафа

Алисон: Трябва да съм глупав, за да направя това отново 

БРАЙТЪН – ФУЛЪМ 2:2

Изпуснати точки, които ще парят под жлъчката „котиджърс“. Лондончани изглеждаха близо до това да запишат втора поредна победа – Андре Шюрле в края на първата част и Александър Митрович след около час игра съградиха аванс от 2 чисти гола за Фулъм. Изглежда, че гостите подцениха финалния щурм на „чайките“, а опитният Глен Мъри вкара на два пъти (втория път от дузпа в 84-ата минута). Така за едните остана утехата от избегната загуба, а за другите – съжалението от изпуснатия шанс за намърдване в топ 10.

ЧЕЛСИ – БОРНЕМУТ 2:0 

Борнемут също загуби статута си на непобеден от началото на сезона. На „Стамфорд Бридж“ „черешките“ играха доста приятен футбол, но в крайна сметка по-високата индивидуална класа при Челси си каза думата. Педро Родригес откри резултата през втората част, преди великолепно взаимодействие между Маркос Алонсо и Еден Азар да завърши с гола на белгиеца.

Сари: Много съм щастлив от своите футболисти

Сари едва шестият с пълен актив след 4 мача във Висшата лига 

Челси става шампион в 4 от 5 случай, когато вземе първите 4 срещи 

Сари: Не натоварвайте играчите ми с мисли за титла

КРИСТЪЛ ПАЛАС – САУТХЕМПТЪН 0:2

 

„Светците“ не можеха да улучат по-добър миг, за да възродят вярата на феновете си. Дани Ингс отново отбеляза гол за родния си тим – негов втори от началото на сезона, а в добавеното време на редовното време Пиер-Емил Хьойберг удвои. Това бе първи успех за Саутхемптън и живителна глътка въздух.

ЕВЕРТЪН – ХЪДЪРСФИЙЛД 1:1

След атрактивния старт на сезона в последните 2 кръга „карамелите“ като че ли отпуснаха газта. Липсата на наказания Ричарлисон се усети. Датчанинът Филип Билинг откри за Хъдърсфийлд в 34-ата минута, а буквално в ответната атака Доминик Калвърт-Люин изравни за домакините. И това беше. Положителното за Евертън бе, че остава непобеден. Лошото е видното забуксуване и натрупаните 3 ремита.

УЕСТ ХЕМ – УУЛВЪРХЕМПТЪН 0:1

Първият успех на „вълците“ в елита за сезон 2018/2019 не можеше да дойде по-драматично – с гол на Адама Траоре при бърза контраатака дълбоко в продължението.

МАНЧЕСТЪР СИТИ – НЮКАСЪЛ 2:1

Мнозина очакваха „гражданите“ да спечелят, но по доста по-убедителен начин, отколкото им се удаде. Рахийм Стърлинг реализира изключително красив първи гол, но после ДеАндре Йедлин пробяга половината терен, за да се разпише за 1:1. Все пак шампионът на страната спечели мача след бомбен изстрел на бранителя Кайл Уокър.

Гуардиола с колегиален коментар за Жозе Моуриньо

КАРДИФ СИТИ – АРСЕНАЛ 2:3

Арсенал доста се поизмъчи за втората си поредна победа. Играчите на Кардиф могат да обвиняват само себе си, че не взеха нещичко от този мач. На два пъти гостите от Северен Лондон повеждаха в резултата – чрез Шкодран Мустафи (11’) и Пиер-Емерик Обамеянг (62’), а уелсците се връщаха в играта с головете на Виктор Камараса и Дани Уорд. В заключителните 10 минути Александър Лаказет реализира красиво за „топчиите“ и те грабнаха трите точки.

Лаказет и Оба-Оба – франкофонският тандем, който наистина работи

Мустафи може да изгори заради албанския поздрав с орела

БЪРНЛИ – МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 0:2

Два гола на Ромелу Лукаку се оказа достатъчни за „червените дяволи“ при гостуването им на „Търф Моор“. Белгиецът сметна, че е успокоил страстите в отбора си, където атмосферата в съблекалнята не е сред най-добрите. Трите точки станаха факт, но не и без станалите пословични вече издънки – Пол Погба изпусна дузпа, а резервата Маркъс Рашфорд бе изгонен само 10 минути след появата си на терена.

Джо Харт надделя над Погба при дузпа за Юнайтед

Жозе заклейми Рашфорд като наивно дете

Лукаку адмирира характера на Юнайтед

УОТФОРД – ТОТНЪМ 2:1

„Шпорите“ се издъниха точно след звучната си победа на „Олд Трафорд“. След нулева първа част лондончани взеха аванс след автогол на Абдулайе Дукуре. „Стършелите“ обаче не бяха казали тежката си дума и така с попадения на Трой Дийни и Крейг Каткарт успяха да вземат още една победа.