Никлас  Бентнер остави своята следа в Арсенал. Макар че той не бе харесван от много фенове на „топчиите“ успя да вкара някои важни голове за клуба и да се наслади на своите добри моменти в отбора от Северен Лондон. След това нещата изобщо не се развиха по желания начин за датчанина, но и до днес нападателят продължава да подкрепя Арсенал и с интерес следи изявите на водения от Микел Артета тим.

Микел Артета

източник: Gulliver/GettyImages

Двамата бяха съотборници между 2011-а и 2014-а година, като нападателят изрази своята огромна подкрепа към испанския мениджър. Според Бентнер Артета е идеалният човек за Арсенал и тепърва ще постига успехи. Голаджията смята, че Лондонският клуб отново ще се върне към купите и трофеите, всичко е само въпрос на време.

„Артета е невероятен човек и впечатляваща личност. Винаги иска най-доброто и не спира да се развива, желанието му е да се подобрява всеки ден и се старае да помага и на останалите. Впечатлен съм от амбицията му и начина, по който разсъждава. За мен важното е, че Микел е и много добър човек, това изобщо не трябва да се пропуска, защото личностните качества са  от съществено значение. Още, когато играехме заедно забелязах  любовта му към футбола, знаех, че един ден този човек ще бъде мениджър.  Виждам сега какво прави в Арсенал, опитва се да изгради свой собствен стил и да върне старата слава на клуба. Убеден съм, че титлите и трофеите ще се завърнат отново, трябва търпение и работа, но Микел Артета е точният човек за нас“, завърши Бентнер.