Когато Стан и Джош Крьонке седнат в ложата за мача на Супербоул тази нощ, те ще получат аплодисментите на феновете на Лос Анджелис Рамс, заради бизнесмодела, който наложиха с отбора по американски футбол.

Само две години след спорното преструктуриране, горчиво оспорваното преместване от Сейнт Луис, а след това и наемането на младия треньор Шон МакВей, техният отбор е на крачка от спечелването на най-големия трофей в САЩ.

Стан Крьонке, който е собственик на Арсенал е и горд притежател на отбора на Лос Анджелис Рамс. Тимът, който тази вечер излиза в битка за Супербоул срещу Ню Ингланд Пейтриътс.

Стадион или космически кораб посреща Супербоул?

ЛА Рамс играят в Сейт Луис до края на сезона в NFL през 2015, а след това се преместват обратно в Лос Анджелис. Последната титла на тима е от 1999 година.

Стан Крьонке

източник: Gulliver/GettyImages

Ако беше толкова просто и за Арсенал?

Наеха младия треньор Унай Емери. Имат същите собственици Стан Крьонке и неговия син – Джош, който е основната движеща сила зад преструктурирането в клуба след ерата на Арсен Венгер.

Крьонке не е дал и паунд от собствените 7 милиарда за Арсенал

Успехите за лондончани обаче все още изглеждат далеч. Изглежда връщането в Топ 4 на Висшата лига ще бъде по-трудно за Арсенал, отколкото пробива на Лос Анджелис Рамс.

Бизнесмоделът на Стан Крьонке обаче е ясен. Той е смятан за един от най-добрите познавачи на печелившия бизнес. И като такъв налага строга политика по отношение на разходите. А дали приходите ще нараснат неимоверно, най-вероятно това ще се случи с успех тази вечер на финала в NFL.