Първенството на Англия от снощи се превърна в надпревара с два коня – Манчестър Юнайтед и Челси. Третият кандидат за слава Арсенал загуби всичко в рамките на една седмица. Най-напред в Шампионската лига срещу Ливърпул, а вчера и в първенството на „Олд Трафорд“. И ако срещу тима от „Анфийлд“ хората на Арсен Венгер с основание се жалваха от реферите, които ги порязаха жестоко , то срещу Юнайтед съдията им зачете гол с ръка на Адебайор. И въпреки това загубиха. Липсата на опит у „артилеристите“ се оказа фатална през този сезон и съчетана с контузиите, остави иначе красиво играещияг тим от Северен Лондон с празни ръце.

Но стига за Арсенал. Манчестър Юн отново показа, че е най-комплексният и солиден тим. Не само на Острова, а и на Стария континент, където също е фаворит № 1 в Шампионската лига. Разбира се, сегашната версия на отбора трудно ще влезе в историята с нещо изключително. Това не е нито „Белия балет“ от средата на миналия век, който мачкаше всичко, нито тоталния Аякс от началото на 70-те, нито дори Милан с тримата холандци. Това обаче не му пречи да бъде най-солидният клуб към днешна дата.

Челси също има своите аргументи в битката за титлата в Англия, най-вече заради голямата индивидуална класа на изпълнителите в състава. Предимство за лондончани ще бъде и фактът, че приемат на „Стамфорд Бридж“ основния си опонент на 26 април. Но всичко друго е на страната на „червените дяволи“. В момента те имат 80 точки от 34 срещи, при голова разлика + 54, докато Челси е със 74 точки от 33 срещи, при голова разлика + 35. Защо подчертаваме головата разлика? Защото това е елементът, който в Англия при равни точки в крайното класиране дава преимущество. Така че ако приемем, че съперниците спечелят всичките си двубои до края, а в директния сблъсък победи Челси, то головата разлика все пак ще направи Юнайтед шампион.

Ето, впрочем програмата на двата отбора до края: Челси приема днес Уигън, в четвъртък гостува на Евертън, после идва големият мач с Манчестър Юн в Лондон, гостува на Нюкасъл и домакинства на Болтън.

Същевременно Манчестър Юн гостува на Блекбърн, после отива в дома на Челси, приема Уест Хем и завършва първенството с Уигън като гост.