Полузащитникът на Арсенал - Гранит Джака е помолил мениджъра на тима Унай Емери да не попада в състава за гостуването на Лестър в събота в Премиършип, като испанският специалист заяви, че тимът ще изчака, докато швейцарецът е готов напълно психически да се върне обратно на терена.

Джака реагира гневно на привържениците на „артилеристите“, след като бе заменен при равенството с Кристъл Палас 2:2 на „Емирейтс“ миналия месец и в резултат на реакцията си швейцарският национал загуби капитанската лента. При контузията на играещия под наем Даниел Себайос, Емери сподели, че Джака не е в плановете му, но Месут Йозил, който има едва два мача за тима в лигата, може да се включи срещу „лисиците“.

„Говорих с Джака във вторник за това как се чувства психически, защото той тренира усилено и добре. Но той заяви, че не може да се включи още и ние ще изчакаме. Йозил тренира добре и мисля, че сега е постоянен в тренировките, той помага и е позитивно настроен. Мисля, че има вероятност той да се включи утре“, започна испанецът.

След като Джака вече не е опция за капитанската лента, тя бе предадена на Пиер-Емерик Обамеянг и според наставника, габонският нападател притежава качествата да води състава. „Обамеянг е първи избор за капитан, защото е опитен и има уважението на съблекалнята. Той стана голмайстор през изминалия сезон в лигата и знам, че той се нуждае от време, за да поеме тази отговорност на 100%, но ние ще го подкрепим. Всеки играч ще подкрепи всеки капитан и ще го подкрепим като първи избор за капитан, защото той реши да поеме тази отговорност“.

Намиращият се на петата позиция в класирането Арсенал е на шест точки от Лестър и Емери е под напрежение, след като отборът записа едва две победи от последните си девет срещи в лигата, но заяви, че не е провеждал разговори с ръководството относно бъдещето си. „Разговаряме относно това да продължим съвместна работа, ръководството показа доверие към мен. Говорих с играчите тази седмица за нашата следваща стъпка за подобрение и е ясно, че има два начина – единият е да играем по-добре с топката, да играем с повече увереност с нашия стил, и да поемеме повече отговорност на терена“, завърши той. /БГНЕС