Гранит Джака побърза да защити Арсенал от критиките, които отправи Патрис Евра посока лондонския тим. Френският бранител сподели, че „артилеристите” са слаб отбор, който няма манталитет да играе добре далеч от дома. Отборът на Унай Емери допусна загуба в понеделник вечер от Шефилд Юнайтед с 0:1 в последен мач от деветия кръг. Загубата пък смъкна лондончани до петото място.

Евра с унизителна критика посока Арсенал: Слаб отбор!

Представянето на тима на „Брамал Лейн” направи така, че бившият играч на Манчестър Юнайтед ги назова бебета, които нямат характер.

„Нужно е да спрем да говорим за такива ла*нарщини. За мен няма значение дали играем у дома, или навън. Трябва да побеждаваш и да показваш характер. Не трябва да търсим извинения. Много хора говорят много. Не е първият човек той, който говори нещо за нас. Уважавам го много, тъй като беше добър играч, но трябва да бъдеш внимателен какво казваш. Много хора говорят ла*нарщини за нас и е едно и също”, коментира Джака видимо изнервен.

Мъките за Арсенал извън Лондон продължават с пълна сила

„Не ме интересува какво говорят хората и мислят. Трябва да говорим в отбора и да се подобрим, работейки здраво”, продължи Джака.

Победният гол за Шефилд дойде след 30 минути, когато Лис Мусе вкара топката отблизо, след като Джак О’Конъл я отклони след центриране от ъглов удар от Оливър Норууд. „Мисля, че направихме добри неща, но не вкарахме гол. Не е толкова лесно, но не трябваше да губим този мач. Трябва да се подобрим, но имаше някои позитиви. Ако искаш накрая да си в Топ 4, трябва да биеш Шефилд”, завърши капитанът Гранит Джака.