Легендарният английски вратар Дейвид Сиймън посъветва своя бивш тим Арсенал да забрави идеите за уволнение на мениджъра Арсен Венгер. В противен случай той прогнозира, че клубът ще трябва да се примири с положението, в което в момента се намира един от преките конкуренти – Манчестър Юнайтед.

„Червените дяволи“ все още не могат да намерят стабилност след оттеглянето на сър Алекс Фъргюсън, като нито Дейвид Мойс, нито Луис ван Гаал успяха да се доближат дори малко до постиженията на знаменития шотландец. При „артилеристите“ се надигат гласове за раздяла с Венгер, който вече е мениджърът с най-дълъг стаж сред настоящите си колеги във Висшата лига.

„Вече толкова ми писна от негативните изказвания по отношение на Арсенал. Трябва ли да има смяна на мениджъра? Не, изобщо при това. Аз все още съм фен на Арсен“, коментира бившият вратар.

„Нека да видим как ще завърши сезонът. После ще преценим кое се е объркало и ще го решим. За мен Венгер продължава да бъде брилянтен. Работихме заедно 7 или 8 години и той беше фантастичен. Винаги съм го казвал и не виждам причини да променям мнението си.“

„Вижте Манчестър Юнайтед. Вижте какво им се случва сега. Те загубиха един велик мениджър в лицето на Алекс Фъргюсън. Чуждата паница винаги ни се струва по-пълна.“

„Арсен има страхотни постижения, но винаги е бил под напрежение. Според мен това ще продължи, докато не спечели първенството“, добави Сиймън.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS