Плеймейкърът на Арсенал Месут Йозил призна, че не е много доволен всеки път да бъде главният виновник, когато тимът изпадне в слаба серия от резултати.

Германецът е критикуван предимно от собствените фенове, които очакват много от него, предвид факта, че до ден днешен остава най-скъпото попълнение в клубната история. Към момента отборът заема незавидното 6-о място в класирането и на този етап изглежда, че няма да се пребори за класиране в Шампионската лига.

Бъдещето на Йозил, Алексис Санчес и мениджъра Арсен Венгер е централна тема в тази тягостна обстановка, като не е ясно дали триото ще остане на „Емиратс“ след края на сезона.

„Когато отборът влезе в лоша серия, някой трябва да обере пешкира. За съжаление, в повечето случаи това съм аз“, коментира Йозил пред „Шпорт Билд“.

„Знаете ли обаче кое ме кара да се гордея? Първият път, когато чух феновете да пеят „Песента за Йозил“. Никога не съм изпитвал нещо такова в който и да е клуб. Всеки път, когато привържениците я запеят, настръхвам.“

„Разбира се, моето сърце все още бие и за Реал Мадрид. Играх там и все още имам много приятели до ден днешен в този клуб. Затова сега ще викам за тях в Шампионската лига, макар и да излизат срещу Байерн Мюнхен“, довърши Йозил.