Мениджърът на Арсенал Унай Емери ще може да разчита на Месут Йозил за предстоящия двубой на тима в Лига Европа. Бившият немски национал имаше контузия и не се е появявал в игра от 11 ноември. Полузащитникът страдаше от спазми в гърба, които му попречиха да бъде на разположение на тима.

Унай Емери потвърди в навечерието на срещата с Карабах, че Месут Йозил вече готов за игра: „Утре той ще бъде в групата. Там попадат 18 футболисти и ще реша дали той ще стартира срещата и дали ще остане 90 минути.“

В медиите се появиха и спекулации, че 30-годишният полузащитник е имал треньорска контузия. Причина за това станаха думите на самия Емери преди време, когато обяви пред репортери, че не знае кога футболистът му е получил травмата си. Заговори се дори за трансфер на Йозил още през зимата.

Мениджърът потвърди още, че капитанът Лоран Кошчелни ще вземе участие за първи път от май, след като претърпя операция на ахилесово сухожилие.

Арсенал посреща Карабах в четвъртък от 22.00 часа на „Емирейтс“. Лондончани продължават напред в турнира, след като кръг преди края на груповата фаза заемат първо място в потока с 13 точки, с 3 повече от Спортинг Лисабон.

След мача с Карабах, за Арсенал предстои гостуване на Саутхемптън, като в момента тимът разполага с ограничен брой централни защитници. Сократис Папастатопулос и Шкодран Мустафи са наказани, докато Константинос Мавропанос и Роб Холдинг са контузени.