Още един мач остава до завършването на 4-ия кръг във Висшата лига, но това не значи, че нямаме право да си припомним интригуващите събития от уикенда. Няма съмнения, че двата колоса от Манчестър – Юнайтед и Сити попаднаха в центъра на вниманието, ала по различни причини. „Гражданите“ буквално разпиляха Ливърпул в двубой, стартирал немалко полемики около червения картон на Садио Мане, докато „червените дяволи“ изпуснаха първи точки и останаха в сянката на противоречивото поведение, което техният мениджър Жозе Моуриньо показа на „Британия“.

МАНЧЕСТЪР СИТИ – ЛИВЪРПУЛ 5:0

Дългоочакваното дерби на „Етихад“ всъщност продължи до 37-ата минута. До този момент Сити бе успял да открие чрез Агуеро, който не пропусна да накаже любимите си жертви от Мърсисайд. Гостите направиха няколко ключови пропуска, а точно когато изглеждаха като доминиращия тим Садио Мане изрита опасно в главата вратаря Едерсон при единоборство извън наказателното поле. Съдията Джон Мос веднага изгони сенегалеца, а след това Сити буквално обърса пода с деморализирания си съперник

Доктор Окс-Боли и чутовните му дебюти

Вижте пораженията по лицето на Едерсон

Нови скандали след Сити - Ливърпул

Клоп: Резултатът е ужасен

Гуардиола: Не знам дали Мане бе за червен картон

АРСЕНАЛ – БОРНЕМУТ 3:0

„Топчиите“ сториха най-доброто, за да изтрият спомена от здравия бой, който понесоха на „Анфийлд“ преди паузата за националните отбори. Дани Уелбек влезе в ролята на вдъхновяващата фигура – 2 гола и асистенция от англичанина намалиха донякъде броженията сред феновете на лондончани. Все пак влизането на Алексис Санчес като смяна през второто полувреме и освиркванията към него показаха, че феновете на Арсенал няма толкова лесно да бъдат убедени.

Дани Уелбек се кефи на здравата конкуренция в Арсенал

БРАЙТЪН – УЕСТ БРОМИЧ 3:1

Голям, голям мач за новото попълнение на „чайките“ Паскал Грос. Две попадения и голово подаване към Томер Хемед отличиха 26-годишния германец. Новакът в Премиършип взе първата си победа и доказа, че няма да е боксовата круша, която всички очакваха да бъде. Уест Бром от своя страна развали впечатленията за защитата си, като пропусна три пъти повече попадения отколкото в предишните си 3 шампионатни мача взети заедно.

ЕВЕРТЪН – ТОТНЪМ 0:3

Септември е и Хари Кейн вече няма никакви задръжки. Тотнъм също, след като мачът не бе на „Уембли“. Единствените недоволни бяха феновете на „Гудисън Парк“ и мениджърът на „карамелите“ Роналд Куман. Въпреки солидните инвестиции през лятото и купищата нови играчи ливърпулци отново са по-близо до дъното, отколкото до така лелеяните места в челото на класирането. На всичкото отгоре тежката им програма продължава и след двубоите срещу Манчестър Сити, Челси и Тотнъм иде ред на такъв в дома на Манчестър Юнайтед.

ЛЕСТЪР СИТИ – ЧЕЛСИ 1:2

Шампионите лека-полека започват да откриват своята увереност. На „Кинг Пауър Стейдиъм“ имаше и мигове, които показаха, че отборът на Конте все още привиква към тактическите промени, наложени от италианеца. „Лисиците“, макар и с изгодни положения в края на срещата, като цяло не изглеждаха достойни да вземат нещо от лондончани и остават в очакване на първия си успех за сезона.

Конте доволен играчите и контрола върху мача

Имаше ли още една дузпа за Лестър срещу Челси?

САУТХЕМПТЪН – УОТФОРД 0:2

Марко Силва не спира да удивлява начело на „стършелите“. Втората им победа за кампанията дойде срещу отбор, който дотук се уповаваше на солидната си защита (дори и без бунтуващия се Върджил ван Дайк). Абдулайе Дукуре и Дарил Янмаат се разписаха, за да може Уотфорд да се намира на само 2 точки от водачите в класирането.

СТОУК СИТИ – МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 2:2

„Британия“ винаги е бил сред най-негостоприемните стадиони в английския елит и Манчестър Юнайтед наруши 100-процентовата си серия. Ерик-Максим Чупо-Мотинг вкара на два пъти срещу „червените дяволи“, които бяха доста далеч от стандартите си. В първите кръгове Юнайтед помиташе опонентите и макар срещу Стоук да осъществи пълен обрат от 0:1 до 2:1, накрая се задоволи само с точка. Жозе Моуриньо в типичен стил отклони вниманието към себе си, като наруши етикета и не стисна ръката на съперниковия мениджър Марк Хюз.

Специалния за пореден път не уважи английските традиции

Жозе не остана впечатлен от тактиката на Стоук

Най-големите изцепки на Жозе край тъчлинията

Марк Хюз напсувал Моу?

Тънка червена линия

БЪРНЛИ – КРИСТЪЛ ПАЛАС 1:0

Мачът, който откровено постави главата на Франк де Бур под свистящата гилотина. Дните на холандеца начело на лондончани изглеждат преброени след 4 поредни загуби, 7 допуснати гола и нито един отбелязан. В Бърнли, от друга страна, определено имат причини да бъдат доволни от 7-те си точки на старта.

Де Бур пред уволнение в Палас

СУОНСИ СИТИ – НЮКАСЪЛ 0:1

Слабо резултатната неделя продължи и на „Либърти“. Капитанът на Нюкасъл Джамаал Ласелс донесе трите точки, с което временно успокои страстите при „свраките“. Техният мениджър Рафа Бенитес не можеше да ги води от скамейката, тъй като се възстановяваше от хирургическа операция. Срещата беляза и официалния дебют на Ренато Санчес за Суонси, но това определено не бе нещо, с което привържениците на „лебедите“ могат да се гордеят.

Има ли двойни стандарти във Висшата лига?

В Суонси се хванаха за главите след дебюта на Ренато Санчес