Арсенал победи с 2:0 Лестър в мач за Купата на Лигата. Автогол на Кристиян Фукс в 57-ата минута и късно попадение на Едуард Нкетия пратиха "артилеристите" в следващия кръг на турнира. Там най-вероятно ще се изправят срещу Ливърпул, който утре гостува на Линкълн.
Още във 2-ата минута Ихеначо опита да изненада вратаря на Арсенал Лено, но без успех. "Артилеристите" отговориха с бомбен шут на Нелсън в 4-ата минута, но стражът на Лестър Дани Уорд с блестящ плонж изби.  120 секунди по-късно и Лено показа класа, избивайки удар на Ихеначо.
 
Страхотна възможност пропиляха гостите в 20-ата минута, когато Сака свърши превъзходна работа на десния фланг и пусна остро центриране по земя във вратарското поле, но там двама негови съотборници се разминаха с топката. В 29-ата минута отново се наложи Дани Уорд да бъде последната преграда пред вратата на Лестър след хубав пробив и удар на Нелсън. Пак той секунди по-късно бе забравен в наказателното поле след корнер, но този път шутира покрай вратата.
 
"Лисиците" отговориха с топовен шут на Дюсбъри-Хол от границата на наказателното поле в 32-ата минута, но топката премина покрай вратата.
 
В 34-ата минута неразбирателство между Лено и Давид Луис наложи намеса на медицинския екип на Арсенал. Бразилецът получи тежък удар от вратаря, но контузията не се оказа тежка и той остана на терена. Пет минути преди почивката Джеймс Мадисън овладя технично топката на границата на наказателното поле и отправи стархотен удар, но дясната греда се оказа верен помощник на вратаря Лено.

Второто полувреме започна с удари отдалеч на Мадисън и Грей, които по никакъв начин не притесниха стража на Арсенал Лено. 

Гостите поведоха малко случайно в 57-ата минута, след като Кристиян Фукс си отбеляза нещастен автогол. Никола Пепе проби отдясно, ударът му отблизо срещна дясната греда и се върна, колкото да се отклони от крака на Фукс за 0:1.
 
Капитанът на "лисиците" Уес Морган остави отбора си в мача, избивайки от голлинията влизащата във вратата топка след удар на Нкетия в 74-ата минута. Невероятен пропуск направи Перес в 81-ата минута, когато бе оставен абсолютно сам във вратарското поле на Арсенал, но с глава направи по-трудното - прати топката извън вратата.
 
В последната минута Едуард Нкетия сложи край на надеждите на Лестър да стигне до продължения. Голяма заслуга за гола имаше резервата Ектор Белерин, който проби и намери пред вратата Нкетия, който с повече настойчивост, отколкото майсторство добута топката във вратата за 0:2.
 
ЛЕСТЪР - АРСЕНАЛ 0:2
 
0:1 Кристиян Фукс 57-автогол
0:2 Едуард Нкетия 90
 
ЛЕСТЪР: 12. Уорд, 18. Амартей, 5. Морган, 28. Фукс, 11. Олбрайтън, 33. Томас, 20. Чаудъри, 49. Дюсбъри-Хол, 10. Мадисън, 7. Грей, 14. Ихеначо
 
АРСЕНАЛ: 1. Лено, 16. Холдинг, 23. Луис, 31. Колашинац, 15. Мейтланд-Найлс, 25. Елнени, 28. Уилък, 7. Сака, 19. Пепе, 30. Нкетия, 24. Нелсън