Отборът на Арсенал победи с 1:0 при домакинството на Борнемут в двубой от 8-мия кръг на Висшата лига. Единсвеният гол за минималната победа беше отбелязан от Давид Луис в 9-та минута на срещата след изпълнение на корнер. 

Лондонският клуб започна доминантно срещата. Още в 6-та минута Обамеянг си нагласи топката на по-силния десен крак и се опита да намери левия ъгъл на вратата на "черешките", но изстрелът премина съвсем малко в страни. 

Само 3 минути по-късно резултатът все пак беше открит. След изпълнение на корнер Никола Пепе пласира чудесно центриране на първа греда, където Давид Луис заби топката в далечния ъгъл на Аарън Рамсдейл, за да направи резултата 1:1. 

Борнемут постепенно започна да излиза по-смело напред. В 17-та минута, след центриране на Калъм Уилсън, Доминик Соланке засече топката, но пропусна очертанията на вратата на Бернд Лено. 

До края на полувремето двата тима изпуснаха по още едно няколко положения. Първо удар на Обамеянг беше блокиран от гол линията в 23-та минута. Към края на първата част Джеферсон Лерма от състава на гостите се оказа на стрелкова позиция от около 25 метра, но ударът му мина  далеч над вратата. 

В началото на втората част дойде и най-сериозното положение на сметката на гостите. В 53-та минута Калъм Уилсън навлезе в наказателното поле, преодоля двама играчи на Арсенал, след което мина и покрай Лено, преди обаче да не успее да вкара на опразнената врата. 

С напредването на минутите темпото в мача напълно се изгуби, като положенията пред двете врати на практика отсъстваха. Едва в 4-та минута на добавеното време Калъм Чеймбърс имаше шанс да вкара и решителен втори гол, но ударът му уцели страничната греда. 

Така Арсенал излезе на 1 точка зад втория в класирането Манчестър Сити, с актив от 15 точки. Борнемут пък остана на 10-то място с 11 пункта от 8 мача.