Отборът на Арсенал се издъни, завършвайки 2:2 срещу състава на Кристъл Палас в двубой от 10-тия кръг на Висшата лига. Попаденията за състава на Унай Емери отбелязаха Сократис. Давид Луис докато за гостите точни бяха Лука Миливойевич и Джордан Аю. 

Двубоят започна по възможно най-добрият начин за домакините от северен Лондон. В седмата минута Никола Пепе центрира ит корнер, като след разбъкване Сократис беше намерен от Гранит Джака и гръцкият централен защитник не сбърка, за да открие резултата. 

Само две минути по-късно преднината на "топчиите" беше удвоена и голмайсторът отнново беше централен бранител. След ново центриране на Пепе Александър Лаказет отклони кълбото на първата греда, след което Давид Луис налетя първи на топката и отбеляза на празна врата за 2:0. 

Само минута след второто попадение имаше и ново чудесно положение за "артилеристите". Завръщащият се Александър Лаказет беше намерен в наказателното поле, французинът гърдира добре, успя да се обърне и да произведе чудесен удар в долния десен удар, който обаче беше спасен от Уейн Хенеси. 

Добрите неща за Арсенал обаче не бяха много след тези моменти. В 32-та минута Палас получи право да изпълни дузпа, след като Калъм Чеймбърс повали Уилфред Заха в наказателното поле. Зад топката застана Лука Миливойевич и не сбърка, за да намали на 2:1. 

В последните минути на полувремето добри ситуации изпуснаха Никола Пепе за домакините, както Патрик ван Аанхолт за гостите, но и двата случаи до попадение не се стигна. 

В началото на втората част гостите шокираха зрителите на "Емиратс". В 52-та минута Джеймс Макартър успя да преодолее Гранит Джака и да пласира чудесно центриране на задна греда, където Джордан Аю заби топката на празна врата за 2:2. 

Арсенал се опита да натисне в търсене на победен гол и положения се откриха пред Сократис, Лаказет и Гендузи, но хората на Рой Ходжсън геройски удържаха ценната точка. 

Футболитсите на Унай Емери си помислиха, че победата беше факт в 85-та минута. След нов корнер и голямо разбъркване пред вратата на Хенеси Лаказет намери Сократис, който заби кълбото за трети път и хвърли стадиона в екстаз. След преглеждане на видео повторението от асистент съдиите обаче се оказа, че Лаказет е бил в засада в момента на паса и радостта на домакините беше попарена. 

До края на мача Давид Луис опита своя късмет, но Хенеси отново беше на правилното място, за да запази резултата 2:2. 

Така Арсенал остана на 5-та позиция след 10 кръга, с актив от едва 16 точки, на цели 4 зад 4-тия Челси. Палас, от своя страна, е само на точка зад "топчиите" на 6-та позиция.