Отборът на Арсенал допусна поражение с 1:2 от Уотфорд при домакинството си от 23-ия кръг на Висшата лига. Попаденията за успеха на гостите бяха дело на Юнес Кабул и Трой Дийни, а за „топчиите“ точен бе Алекс Иуоби. 

С поражението „артилеристите“ се смъкнаха на третото място в класирането с 47 точки. Същият актив има Тотнъм, който направи 0:0 със Съндърланд, и е втори заради по-добра голова разлика. Уотфорд е 13-и с 27 пункта.

Гостите бяха по-активният състав през първото полувреме, докато през вторите 45 минути момчетата на Арсен Венгер показаха коренно различно лице. Това доведе до намаляване пасива им, а в самия край на двубоя и късметът покри гостите. Удар Лукас Перес срещна гредата.

Уотфорд поведе след 30 минути игра. Гостите получиха право да изпълнят фаул. Том Клевърли разигра с Юсен Кабул, който с мощен удар от около 30 метра прати топката в долния десен ъгъл на Петър Чех. Стражът на домакините опита със сетни сили да спаси, но не успя  – 1:0.

Нова добра възможност се разкри пред Уотфорд в 13-ата минута. Етиен Капу направи добър пробив, но Петър Чех успя да избие. В последствие топката попадна в Трой Дийни, който чакаше отдясно, и покачи на 2:0.

Главоболията за мениджъра на Арсенал Арсен Венгер не спряха до тук през първите 45 минути. В 20-ата минута специалистът трябваше да прави принудителна смяна. Аарън Рамзи получи травма и бе заменен от Алексис Санчес.

След почивката Оливие Жиру отстъпи мястото си на Тио Уолкът, който се оказа в центъра интересна атака в 56-ата минута. Нападателят получи пас в наказателното поле, стреля, но топката бе изкарана в корнер.

Две минути по-късно Алексис Санчес центрира отдясно, а Алекс Иуоби засече за 1:2.

В 86-ата минута Лукас Перес бе близо до отбелязване, но ударът му разтресе напречната греда.

Това бе първи успех за Уотфорд над Арсенал от 1988-а година насам.