Жозе Моуриньо вече не е мениджър на Манчестър Юнайтед. Новината за раздялата между двете страни „гръмна“ по-рано през деня и окупира челните позиции на спортните медии.

След малко повече от 2 години, авантюрата на Специалния на Театъра на мечтите приключи, а наченки това да се случи имаше месеци по-рано.

Под ръководството на португалеца тимът от „Олд Трфорд“ не можа да покаже така бленуваното от феновете лице. Постиженията на Моуриньо се оказаха недостатъчни, а поражението от Ливърпул с 1:3 през изминалия уикенд се оказа капката, която преля чашата.

Моу оставя „червените дяволи“ на шестото място във временното класиране на Висшата лига с 26 точки, натрупани след 7 победи, 5 ремита и 5 поражения.

От старта на сезона Юнайтед отстъпи освен на мърсисайдци, още на Манчестър Сити, Тотнъм, Уест Хем и Брайтън. Точки „дяволите“ загубиха и срещу Арсенал (2:2), Саутхемптън (2:2), Кристъл Палас (0:0), Челси (2:2) и Уувърхемптън (1:1).

Освен липсата на постоянство в играта на Юнайтед, в последните месеци водеща тема бяха и отношенията на Жозе с една от звездите на тима Пол Погба. Напрежението помежду им бе осезаемо, а специалистът не пестеше тънките, а понякога и явно намеци в медиите.

Иначе като постижения в Манчестър Юнайтед Моуриньо записа трофей в Лига Европа през сезон 2016/17, трофей в Купата на футболната лига (2016/17) и отличие в Къмюнити Шийлд (2016).

Жозе Моуриньо ще получи 22,5 милиона паунда обезщетение след уволнението си. 

В прикачената галерия може да видите кадри от периода на Моуриньо като мениджът на английския гранд.


Още по темата: 

Войната свърши 

Реал Мадрид пожела Моуриньо 

Клоп: Жозе има моето уважение

Жестоките шеги на гърба на Жозе Моуриньо заваляха