Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп желае да капитализира още един трофеи в историята на отбора с него начело. Както е известно, в сряда вечерта от 22,00 часа европейският клубен шампион ще мери сили с Челси за Суперкупата на Европа.

„Червените” ще се изправят срещу лондончани на „Бешикташ Парк”. Ливърпул пък записа успех с 4:1 на старта във Висшата лига срещу Норич Сити, докато Челси стартира със загуба 0:4 от големия враг на „червените” – Манчестър Юнайтед.

„Не знам за това какъв ефект може да окаже един мач върху друг, но печеленето на мачовете винаги помага. Винаги помага да печелиш и титли и всеки пита за това. Този мач няма общо със старта на сезона във Висшата лига – нашият беше абсолютно окей. Играхме добре и срещу Ман Сити, дадохме голям отпор и загубихме на дузпи. След това победихме Норич Сити с 4:1 в много силни 60 минути за нас и не толкова 30. В сряда мачът ще е съвсем различен, всичко ще е друго и всеки се готви като за финал. Ние също трябва да сме сигурни, че сме готови за финал”, започна 52-годишният мениджър, роден в Щутгарт.

„Трябва да вземем някои малки решения за нашия състав. Може да бъде донякъде непредсказуем за нашия опонент, но никой не ти казва това нещо. Ние също не знаем как те ще играят, така че защо те трябва да знаят ние как ще го направим, особено в ранния етап от сезона? Тук сме, всички са готови – да го направим”, продължи ентусиазирано Клоп.

30 снимки

„Не знам защо сме считани за фаворит от всички. Ние се опитваме да избегнем тези информации, докато вие сега не ми казахте. Няма проблем за нас какво мислят хората за отбора ми. Уважението ни към Челси е налице. Видяхме как се справиха срещу Манчестър Юнайтед, но ако гледате само резултата, то вие нямате никаква идея как се е развил мача, защото те наистина изиграха добър мач. Имат промени в състава, имат нов мениджър, загубиха Еден Азар, но взеха Кристиан Пулишич. Прибавиха и млади играчи като Тами Ейбрахам и Мейсън Маунт. Интересен отбор са и имат добър план. Франк Лампард свърши чудесна работа в Дарби Каунти и промени футбола в Чемпиъншип. Вече се играе по-атрактивно в това трудно първенство и те го сториха. Нямаха късмет срещу коравия тим на Астън Вила и не се класираха. Сега в Челси всичко е ново и свежо, така че всички са готови и е зависи от самите тях. Това е първият трофей, който могат да спечелят заедно, така че ще са на 100% готови. Ние също сме готови. Какво мислят хората преди мача – не е важно, всичко зависи от самия теб и да игнорираш другите неща”, акцентира още Юрген Норберт Клоп.

„Предизвикателство за нас е фактът, че имахме много играчи, въвлечени в мачове с националните си клубове. Ние не сме единственият отбор, който има трудна подготовка. Не само за нас беше тежко да играем и тренираме едновременно. Щастлив съм от мача срещу Ман Сити. Първата част имахме проблеми, не много, но това е защото това е силен отбор. Второто полувреме се представихме наистина силно, а това е добър знак за нас. Физически се намираме в добра кондиция, точно където искаме да сме. Не сме на 100%, тъй като това ще стане може би през септември или октомври – някъде там. Същото е и за другите отбори. Всичко друго е наред. Спечелихме една надпревара през миналата година, но защо трябва да си меним мисленето? Този отбор е правен, за да е успешен и това се опитваме да правим. В сряда вечер имаме нов шанс, а за мен е важно да покажем това, което показахме срещу Сити. Трябва да имем повече късмет и ще затворим дуела,  тъй като тогава в края на мача го нямахме този шанс. Сега трябва да докажем, че това не е било просто късмет”, продължи Клоп.

„Ако хората си мислят, че Челси не е препятствие, не мога да им помогна на тези личности. Трябва само да видиш какви играчи имат – здрави, млади, свежи и всичко това е факт, защото Франк е там. Клубна легенда и може да направи име като мениджър, което вярвам, че ще се случи на 100%. Може да видите това веднага в сряда вечер, защото вярвам, че ще е така. Това е причината ние да сме напълно фокусирани и се надяваме всеки да види и това”, продължи той.

„Наясно съм колко специално място е Истанбул за всеки фен на Ливърпул. Разбира се, 2005-а година и финала в Шампионската лига никога няма да бъде забравен. Но сега сме различни хора, не сме същите, а сме отборът от 2019/20. Истанбул е винаги добро място за футбол. Играхме веднъж с Борусия Дортмунд тук срещу Галатасарай и атмосферата беше феноменална. После я успокоихме чрез резултата. Ако не бъркам, тук има голяма маса фенове на Ливърпул и това отделно прави мястото специално за нас. Всичко е добре, дори след близо четиричасовия полет за нас, но двата тима са тук. Уверени сме и искаме да играем и да направим тази вечер специална за нас. Следващата година да достигнем финала на Шампионската лига в Истанбул, какво мога да кажа? Нямам увереност да ви потвърдя това. Ако ме бяхте попитали за миналата година след загубата с Киев, пак щях да кажа, че не знам”, говори още Юрген Клоп.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Previously in Istanbul ⏪👀 A NIGHT WE'LL NEVER FORGET ❤️🏆 #LFC #LiverpoolFC #UCL #EuropeanCup

A post shared by Liverpool Football Club (@liverpoolfc) on

„Времето дойде мач от такъв калибър да бъде свирен от жена-съдия. Нямам голям опит с подобно нещо. В Германия, Бибиана Щайнхаус, направи така всички да виждат, че жените имат качества да ръководят двубоите. Сега тя се установи и се справя добре. Щастлив съм да бъда част от този исторически момент. Умно решение е да се въвлекат жените във футбола пред толкова много хора. Всички имаме емоции, чувства и ще се опитаме в сряда вечер да не и бъде трудно. Надявам се да не е последният път – това мога да кажа”, завърши Юрген Клоп.