Най-добрият приятел на човека, това е кучето. Поне така се счита в голяма част по света. За нас кучетата вероятно не са целият живот, но за кучето на Емилиано Сала – футболистът е може би точно това. Всичко!

Сестрата на играча пусна сърцераздирателна снимка на четириногото, което все още търпеливо чака своя стопанин да се върне у дома.

Емилиано Сала изчезна със самолета, с който пътуваше за Кардиф, за да сбъдне мечтата си да стане част от Висшата лига, след като премина от Нант срещу 15 милиона паунда. Предполага се, че двамата с пилота Дейвид Ибботсън са мъртви, а останки от самолета им беше открит на дъното на водата, близо го остров Гърнси. Едно от телата беше забелязано, но тепърва предстои да бъде идентифицирано.

Сестрата на Емилиано Сала, Ромина, пусна снимка във Фейсбук на Нала, кучето на играча, което гледа през прозореца, в далечината.

„Нала също те чака”. Кратко, но много трогващо послание към Емилиано Сала от Ромина.

Футболистът много е обичал своето куче. Аржентинецът е завел четириногото  временно в развъдник, докато успее да се установи в Кардиф. Предвиждал е да го прибере при себе си след това. Играчът пускаше много снимки на своето любимо куче в Инстаграм.

Обичайната гледка за Нант, само до преди няколко седмици, беше Сала, седнал на маса пред местно кафе, заедно със своята Нала, свита в краката му.

Съдбата е жестока.

Днес кучето продължава да чака…