Отборът на Арсенал завърши наравно 1:1 с Шефийлд Юнайтед в двубой от 23-и кръг на Висшата лига. "Топчиите" имаха голово предимство до 83-тата минута, когато Джон Флек развали празника им и възстанови равенството, което до края на срещата остана непроменено. Така "артилеристите" за шести път от началото на сезона не успяват да задържат аванса си до последния съдийски сигнал. 

"Артилеристите" влязоха зле в първата част, като в голяма част от нея гостите дори стояха по-добре на терена. 

Въпреки това, лондончани стигнаха до аванса в последната минута преди почивката. Центриране на Сака отляво рикошира в крака на бранител, след което се озова на пътя на Мартинели. Бразилецът засече от въздуха, пращайки топката в опразнената врата.
 

Getty Images
25 снимки

В 56-ата минута гостите пропуснаха страхотна възможност. Макбърни надигра Лено с глава, но в последния момент Джака, който бе на точното място, изчисти от голлинията.

В 69-ата минута "артилеристите" изявиха претенции за дузпа, след като Пепе нахлу в наказателното поле, премина покрай Стивънс и се опита да преодолее О'Конъл. Бранителят вдигна крака си, но не успя да играе с топката. Нападателят опита да се възползва, потърси контакт и падна. Майк Дийн обаче подмина ситуацията, а след преглед с ВАР стана ясно, че няма дузпа. 

"Остриетата" обаче продължиха да търсят гола и усилията им бяха възнаградени в 83-тата минута. Шарп отклони центриране на Робинсън, топката се озова във Флек, който стреля силно. Кълбото рикошира в земята, след което прехвърли Лено и попадна в далечния ъгъл - 1:1.

Минута преди края Макбърни дори пропусна да направи пълен обрат, но ударът му блокиран. Последва избиване на Лено, който отрази удара на Бешич.

Така Арсенал за пореден път профука своя аванс и не успя да вземе максималния брой точки. "Топчиите" останаха 10-и с 29 точки, а Шефийлд е 7-и с 33 пункта.