Отборите на Лестър и Бърнли не успяха да излъчат победител в двубоя си от 12-ия кръг на Висшата лига. Това бе първият двубой за „лисиците“ на стадион „Кинг Пауър“ след трагедията със собственика на клуба Вичай Сривадханапрабха, който загина, след като личният му хеликоптер се разби на метри от съоръжението.

Преди началото на срещата, феновете на тима и обикновени граждани на Лестър, организираха специално шествие от центъра на града до мястото на нелепия инцидент.

Хиляди се стекоха пред стадиона на Лестър, за да поднесат цветя и да почетат бившия благодетел на клуб.

На терена Лестър тотално надигра днешния си опонент, но в крайна сметка не успя да се възползва от предимството си. Двубоят, който бе изгледан от бившите мениджъри на „лисиците“ Клаудио Раниери, Пиърсън, Шекспир и О‘Нийл, премина изцяло под диктовката на домакините.

Първият шанс за Лестър се разкри пред Ндиди, чийто удар в 7-ата минута бе отразен от Джо Харт. Още в следващата атака домакините имаха претенции за дузпа за игра с ръка, които обаче не бяха уважени от рефера Майк Дийн.

В 21-ата минута Рашид Гезал също нямаше шанс, след като ударът му спря в гредата. Демарай Грей също бе отказан, но този път от вратаря Джо Харт, който направи страхотно спасяване.

През второто полувреме ситуацията на терена не се промени по никакъв начин. Тимът на Клод Пюел продължи да диктува темпото, но късметът пред гола отново обърна гръб на домакините.

В крайна сметка Лестър пропусна отличен шанс да изпревари Евертън в класирането. „Лисиците“ остават на десето място в таблицата, докато Бърнли в долната половина на таблицата – 15-то място и 9 точки.