Футболистът на Арсенал Пиер-Емерик Обамеянг спази обещанието си - да върне маската в обръщение. Нападателят стана популярен с ексцентричните си празнувания на голове в Сент Етиен и Борусия Дортмунд. Футболистът предварителнo си подготвяше маска на супергерой, която да сложи на главата си след попадение.

Обамеянг обаче не беше използвал този прийом в Арсенал до снощи. Едва по време на успеха срещу Рен в Лига Европа, той си позволи да върне маската. Този път реши да се преобрази в ролята на Черната пантера.

„Имах нужда от маска, която ме представлява. Това е Черната пантера. И в Африка, в Габон, наричаме националния отбор „черните пантери” на Габон. Това ме представя”, заяви след мача Обамеянг.

Арсенал се класира за ¼-финалите на Лига Европа. "Артилеристите" спечелиха с 3:0 у дома срещу френския Рен и така се наложиха с общ резултат 4:3.

Пиер-Емерик Обамеянг сложи маската на Черната пантера през второто полувреме, след като реализира втория си гол и трети за Арсенал в срещата.

Филмът „Черната пантера“ проследява живота на Тчала, който се превръща в крал на Уаканда и Черната пантера. Заражда се конфликт, който поставя на карта съдбата на Уаканда и на целия свят. В ролята на Черната пантера влиза Чадуик Боузман.