Имаше времена, когато само споменаването на името "Арсенал" караше съперниците да замръзнат в страх, а играчите на отбора дори не си и помисляха да напуснат един от най-силните за времето си отбор в Премиършип.

И тези времена бяха съвсем наскоро. Сега обаче нещата стоят по съвсем различен начин, "артилеристите" вече не изглеждат тази притегателна сила за големите си звезди и те полека-лека си тръгват след сравнително кратък стаж на "Емирейтс". 

Поредното бижу, паднало от короната на "топчиите", е Алексис Санчес. Чилиецът дойде от Барселона и за кратко време се превърна не просто в основен играч на тима, не просто в топреализатор, а в истински любимец на феновете.

Но и тази любов не успя да го задържи в Северен Лондон. Независимо, че беше боготворен, той не се разбра за нов договор с мениджъра Арсен Венгер и прие мултимилионната оферта на Манчестър Юнайтед, за да стане най-скъпоплатеният играч в историята на английския футбол. 

През последните години това стори по подобен начин и Робин ван Перси, за да разбие сърцата на феновете на Арсенал. А освен тях имаше още много такива - Сеск Фабрегас, Емануел Адебайор, Коло Туре... Списъкът е дълъг, а явно и скоро няма да приключи, като се има предвид, че най-вероятно и Месут Йозил си тръгва като свободен агент през лятото...

Затова нека си припомним в снимки кариерата на поредното ценно бижу, което напусна "Емирейтс", за да търси по-добро бъдеще другаде и да видим защо Алексис Санчес беше толкова обичан в Северен Лондон.