Арсенал изигра днес първата си контролна среща от предсезонната си подготовка. "Артилеристите" гостуваха на Нюртберг на "Макс Морлок Щадион". Двата тима направиха истински голов спектакъл, завършил с успех с 5:3 в полза на англичаните.

Първото полувреме Микел Артета даде шанс на някои играчи, които не са със статут на титуляри и Нюрнберг се възползва, като поведе с 2:0 с голове на Йоханес Гайс в 24-тата и Квадво Дуа в 29-ата минута.

През втората част влязоха повечето звезди на "Артилеристите" и това веднага даде резултат, като те не само направиха обрат, но отбелязаха цели 5 гола. Новото попълнение Габриел Жезус се отчете с две попадения в 47-ата и 75-ата минута, Мохамед Елнени се разписа в 54-ата минута, а освен това домакините си отбелязаха и два автогола чрез Кристофър Шиндлер в 57-ата и Тим Хандверкер в 63-ата минута. Третият гол за Нюрнберг пък падна в 73-ата минута и бе дело на Лукас Шлаймер.

Следващата проверка за Арсенал е срещу Евертън в САЩ на 17 юли. За Нюрнберг това бе трето поредно поражение в контролите, като първото от тях бе от Лудогорец (0:3). За германците предстои последна проверка преди началото на сезона във Втора Бундеслига и тя ще бъде с Швайнфурт на 9 юли.