Агентът на атакуващия полузащитник на Арсенал Месут Йозил посъветва клиента си и други играчи да откажат понижение на заплатите си.

В момента клубовете от Премиършип се опитват да уговорят своите футболисти да се съгласят на понижение на заплатите с 30%, за да се намалят загубите от кризата, предизвикана от пандемията от коронавирус.

На фона на тази криза играчи от рода на 31-годишния Йозил, заработващ 350 000 паунда на седмица, се превръщат в тежко бреме за своите клубове, но агентът Еркют Согут съветва футболистите да не бързат да се жертват.

"Днес аз не бих препоръчал стъпки към понижение на заплатите, тъй като не знам ще се възобнови ли лигата и ще получат ли клубовете пари за телевизионни права. Как ще се отрази на финансите на клубовете, ние ще видим чак след три до шест месеца, но днес не можем да го видим. Понижение на заплатите може да има смисъл, но не е нужно да се съгласяват на това днес, когато клубовете вероятно заработват все още толкова, колкото и миналата година. Тези "алчни" играчи от Премиършип станаха лесна мишена, но те вършат много неща за благотворителност. Един клуб може да иска да ореже заплатите с 50%, друг - 20%, докато трети може да не поиска нищо. Когато всичко това приключи, клубовете и играчите могат да поговорят за понижение на заплатите, ако това е необходимо", заяви Согут пред The Sun.