Футболистът на Евертън Андре Гомес е готов за игра и може да се завърне още срещу Арсенал в неделя, по-малко от четири месеца след като претърпя фрактура на дислокацията на десния си глезен, това заяви мениджърът Карло Анчелоти. Португалецътне е играл от 3 ноември, когато получи контузията срещу Тотнъм на „Гудисън Парк“. Той се завърна към тренировките на първия отбор в края на миналия месец.

Това означава, че Гомес вече може да бъде готов за гостуването на „Емиратс“ този уикенд, като мениджърът Анчелоти намекна, че бившият играч на Барселона не е сигурно дали ще бъде титуляр.

"Той се справи добре (в мача през уикенда, когато игра за резервите), без проблеми и според мен е възможно да играе", каза Анчелоти за клубната телевизия.

"Разбира се, трябва да говоря с него за това как се чувства, след като изигра първия си мач след дълго време. Моето лично мнение е, че е готов да играе. Когато един играч е аут за дълъг период, мисля, че е по-добре да стартира, отколкото да го пусна от пейката, но трябва да говоря с него и заедно можем да намерим решение"

Остават обаче съмненията в състоянието на Тео Уолкът, който бе принудително заменен през първото полувреме при победата с 3:1 над Кристъл Палас заради проблем с коляното.

"Карамелите" се намират на девета позиция с актив от 36 точки, с две повече от Арсенал.