Тиери Анри коментира потенциалното закупуване на Арсенал от страна на собственика на Spotify Даниел Ек.

Шведският бизнесмен влезе в заглавията на медиите по-рано тази година по време на хаоса със Суперлигата, когато опита да закупи „топчиите“. През май той потвърди, че неговата оферта е била отхвърлена от сегашните собственици семейство Крьонке. Ек е подкрепян от няколко клубни легенди на Арсенал. Една от тези легенди е Тиери Анри, който седеше до него по време на дербито на северен Лондон срещу Тотнъм в неделя, спечелено от „артилеристите“ с 3:1.

„За да стигнеш до там, трябва да имаш човек, който да ти отговори от другата страна. Това все още не се е случило. Ние сме тук, за да останем, така че нека да видим какво ще стане. Насладихме се на победата вчера“, коментира бившият нападател на Арсенал. Запитан относно това дали тече диалог в момента, французинът отвърна, че в момента няма преговори.

Анри остана доволен и от показаното срещу Тотнъм в дербито, като отличи двама от голмайсторите - Букайо Сака и Емил Смит-Роу. „Букайо Сака и Емил Смит-Роу – тимът игра много добре, особено през първото полувреме. Всеки от тях с по гол и асистенция. Арсенал изигра този мач както повелява на едно дерби, но смятам, че Тотнъм не го направи, особено през първото полувреме. Беше страхотен ден“, завърши легендата на "топчиите", като не успя да скрие радостта си от победата в лондонското дерби.