Бившият мениджър на Арсенал Арсен Венгер е готов за нова роля във футбола, но призна за първи път, че може би няма да бъде отново треньор.

Специалистът сложи край на 22-годишната си кариера след сезон 2017/18 и оттогава не е приемал предложения за нова работа.

„Мислех, че ще се върна към мениджърската позиция много бързо, но се радвам на тази почивка. Сега съм на кръстопът. Ще ме видите отново във футбола. Едва ли като мениджър, не знам”, сподели Арсен Венгер, цитиран от BBC.

Венгер отказа да поеме клуб от Лондон, макар да е година без работа

„През тази година се отдадох на благотворителни инициативи и конференции. Наслаждавах им се. Трябва да призная, че съм по-малко под прожекторите и има по-малко стрес. Достигнах до заключението, че трябва да споделя знанията си, защото мисля, че животът би бил по-полезен, само ако на някакъв етап споделите онова, което знаете”, коментира Арсен Венгер.

„По какъв начин ще стане? Дали ще бъде само чрез спечелването на мачове или по друг начин? Това е, което трябва да реша и това решение ще дойде много скоро”, загатна още малко френският треньор.

„Футболът все още е моята страст. Ще се завърна скоро – но не мога да кажа в каква роля”, добави Арсен Венгер.