Арсенал се класира за финала за Купата на Англия, след като победи с 2:1 след продължения Манчестър Сити в полуфинала, който се игра на „Уембли“. В герой за „артилеристите“ се превърна Алексис Санчес, който вкара победния гол в 100-та минута.

Кевин Де Брюин отправи хубав удар от разстояние в 3-та минута, но встрани от вратата на Петър Чех.

Серхио Агуеро центрира в 15-та минута в наказателното поле на Арсенал, след което Давид Силва стреля с глава, като насочи топката в горния десен ъгъл на вратата на Петър Чех, който успя да се намеси решаващо и да избие топката в корнер.

Лоран Кошчелни отбеляза гол в 22-та минута, но попадението не бе зачетено заради засада.

Давид Силва получи контузия в 23-та минута след сблъсъка с Габриел. Испанецът бе сменен в 24-та минута от Рахийм Стърлинг.

Рахийм Стърлинг отправи не лош удар от въздуха в 26-та минута, но изпрати топката в аут.

Серхио Агуеро направи добър финт в 38-та минута в наказателното поле на Арсенал, след което стреля, но встрани от левия стълб на вратата на Петър Чех,

Една от най-спорните ситуации през първото полувреме бе в 40-та минута на срещата. Лерой Сане направи добър пробив и центрира в наказателното поле на Арсенал, след което Серхио Агуеро изпрати топката зад гол линията на Петър Чех, който се опита да избие топката, но намесата му бе зад гол линията. При добавката и Рахийм Стърлинг довкара топката. Още преди това обаче страничният съдия бе маркирал, че топката е излязла в аут при центрирането на Сане. Топката при всички положения не бе напуснала с целия си обем очертанията на терена.

Футболистите на Арсенал имаха претенции за дузпа в 45-та минута. Алекс Окслейд-Чембърлейн центрира от фаул в наказателното поле на Манчестър Сити, когато Алексис Санчес падна след съприкосновение с Хесус Навас. Съдията Крейг Поусън прецени, че няма основание да свири дузпа за Арсенал и подмина ситуацията, въпреки претенциите на Санчес.

Манчестър Сити поведе с 1:0 в 62-та минута след гол на Серхио Агуеро. Аарън Рамзи загуби топката пред наказателното поле на Манчестър Сити, след което последва много бърза контраатака. Яя Туре пусна отличен извеждащ пас към Серхио Агуеро, който бе изпуснат от Начо Монреал. Аржентинецът излезе сам срещу Петър Чех, след което с техничен удар го прехвърли и прати топката във вратата му.

Арсенал можеше веднага да изравни резултата, в 64-та минута Месут Йозил получи топката в наказателното поле на Манчестър Сити, но стреля в аут.

Арсенал успя да изравни резултата в 72-та минута. Алекс Окслейд-Чембърлейн центрира в наказателното поле на Манчестър Сити, където Начо Монреал бе оставен непокрит и отблизо вкара във вратата на Клаудио Браво.

Манчестър Сити бе близо до отбелязването на втори гол в 79-та минута, когато Яя Туре стреля от въздуха от дъгата на наказателното поле на Арсенал, но топката се спря в десния стълб на вратата на Петър Чех.

Манчестър Сити направи нов много сериозен пропуск в 82-та минута. Кевин Де Брюин центрира от корнер в наказателното поле на Арсенал, където Фернандиньо стреля с глава, но топката се спря в напречната греда.

Арсенал бе близо до това да вкара втори гол в 86-та минута, когато Дани Уелбек прокара топката между краката на Николас Отаменди, след което стреля, но встрани от десния стълб на вратата на Клаудио Браво.

Така редовните 90 минути завършиха 1:1 и се стигна до продължения.

Арсенал нанесе своя удар в 100-та минута. След центриране от фаул в наказателното поле на Манчестър се получи разбъркване. Уелбек не успя да изчисти топката, която попадна в Алексис Санчес, който отблизо не пропусна да вкара.

Манчестър Сити имаше възможност да изравни резултата в 104-та минута, когато Рахийм Стърлинг направи добър пробив, след което се опита да центрира, но Роб Холдинг за малко не си отбеляза автогол, като изби топката в корнер.

Хосеп Гуардиола влезе в историята, като първият мениджър, който извършва четири смени в един мач за Купата на Англия. Той пусна в игра в 106-та минута Келечи Ихеаначо на мястото на Рахийм Стърлинг. Правилото влезе в сила за първи път през тази година и важи за мачовете от четвъртфиналната фаза.

Арсенал организира добра атака в 107-та минута, когато след центриране в наказателното поле на Манчестър Сити Дани Уелбек стреля с глава, но встрани от десния стълб на вратата на Клаудио Браво.

Манчестър Сити пропиля невероятна възможност да изравни резултата в 111-та минута, когато Кевин де Брюин организира перфектна контраатака. Белгиецът пусна към Фабиан Делф, който се опита да стреля, но се забави и Ектор Бейерин блокира удара, а топката излезе в корнер.

Кевин Де Брюин отправи хубав удар в 114-та минута, но топката премина встрани от десния стълб на вратата на Петър Чех.

Яя Туре направи много сериозен пропуск в 118-та минута, но след удара му топката премина встрани от левия стълб на вратата на Петър Чех.

На финала за Купата на Англия Арсенал ще се изправи срещу Челси на „Уембли“ на 27 май.