Арсенал показва възраждане през този сезон под ръководството на новия мениджър на тима Унай Емери, като влязоха в серия от 21 поредни мача без загуба във всички турнири, която е най-дългата такава за тима от 2007-ма година насам (28 мача).

Въпреки че загубиха двата си откриващи мача от Висшата лига, "артилеристите" натрупаха доста точки в следващи 14 в момента заемат пето място, на осем точки зад лидера Ливърпул и с еднакъв актив с четвъртия Челси. Любопитното е, че лондончани се представят много колебливо през първите полувремена на мачовете си, но са без конкуренция след почивката. Арсенал и Кардиф Сити са единствените два отбора, които все още не са имали преднина на почивката, въпреки че сезонът във Висшата лига почти е преполовен.

Ако мачовете свършваха след първата част, то тимът на Унай Емери щеше да е спечелил едва 12 точки и щеше да се намира на 19-то място в класирането, единствено пред Кардиф. За сметка на това, през вторите полувремена "артилеристите" са отбелязали 26 гола и са допуснали едва седем, като ако се вземат единствено резултатите след почивката, отборът е лидер с 38 спечелени точки.

Самият Емери е с основна заслуга за това, тъй като той е треньорът, извършил най-много смени преди началото на втората част - 14, с три повече от тима на Фулъм. От друга страна, това може да индикира, че испанският специалист невинаги успява да уцели точния стартов състав за определени мачове.

Сигурно е, че Емери и неговият щаб са подобрили и физическата подготовка на играчите на тима, тъй като лондончани покриват най-голямо разстояние средно на мач от началото на кампанията - 115.4 километра, което е с около три километра повече от миналия сезон под ръководството на Арсен Венгер.