Лондонският Арсенал е планирал да назначи нов директор по футболните операции, в опит да спаси своята кампания. „Топчиите” допуснаха странна загуба с 0:1 от беларуския БАТЕ Борисов в Лига Европа през седмицата, а проблемите във Висшата лига ги извадиха от Топ 4.

Именно това е принудило бордът на директорите на „артилеристите” да се свържат със спортния директор на Рома – Мончи. Испанският специалист е силно желан от редица футболни клубове, след като с работата си направи фурор в предходния си клуб – Севиля. Мечтата на Арсенал е Мончи да работи в тандем с бившия футболист на Арсенал Марк Овермарс, който понастоящем заема този пост в холандския Аякс.

Английските медии доверяват, че тази операция е приоритет №1 за Арсенал, след като Свен Мислинтат напусна този пост на „Емирейтс”. Очаква се предложенията към Мончи и Овермарс да дойдат в следващите седмици, като целта е двамата да заработят в Лондон преди да се отвори летния трансферен прозорец и да подсилят редиците в състава на Унай Емери.