Отборът на Арсенал разби с 4:0 последния в класирането Норич. В герой за „артилеристите“ се превърна капитанът на тима Пиер-Емерик Обамеянг, който се разписа на два пъти. Другито попадения бяха дело на Гранит Джака и Седрик Соареш, който ознаменува дебюта си гол.

Домакините атакуваха от първата минута. В една опасна ситуация вратарят Тим Крул трябваше да спасява удар на Обамеянг.

В 20-ата минута обаче Норич можеше да поведе изненадващо. Бен Годфри отправи чудесен удар от над 25 метра, но той рикошира от дясната греда на Емилиано Мартинес.

Въпреки превъдходството си, „канарчетата“ успяваха да се справят с атаките на Арсенал.

В 33-ата минута обаче груба грешка на Крул позволи на Арсенал да открие резултата. Вратарят се забави с изчистването на топката и Обамеянг го блокира, като се озова сам срещу опразнената врата. Нападателят отбеляза 21-ото си попадение от началото на сезона и своя 50-и гол във Висшата лига с екипа на "артилеристите".

В 37-ата минута след отлична атака на домакините Киърън Тиърни бе изведен отляво, а той намери Джака в наказателното поле. Швейцарецът отбеляза първия си гол за сезона с хубав и плътен удар.

Норич започна силно второто полувреме и създаде няколко добри ситуации. Влезлият като резерва Ида накара Мартинес да прави важно спасяване, а Ернандес отправи опасен удар, но топката мина малко над вратата.

Защитата на гостите обаче направи фатална грешка в 67-ата минута и резултатът набъбна на 3:0. Йосип Дърмич подари топката на Обемеянг пред вратата на Норич и нападателят нямаше проблем да отбележи втория си гол в мача.

В 81-ата минута Арсенал стигна и до още един гол. Седрик Соареш, който се появи на терена няколко минути по-рано, ознаменува дебюта си с попадение. Лошо изчистена топка попадна на крака на бранителя и той с хубав удар от дистанция се разписа.

Това бе трети пореден успех за тима на Микел Артета. "Артилеристите" временно се изкачиха са седмо място в класирането и са в борбата за местата, даващи право на участие в евротурнирите, като събират актив от 46 точки. Норич са последни с 21, на седем от спасението.