Носителите на ФА Къп Арсенал уведомиха феновете, че могат да бъдат допуснати обратно на стадион "Емирейтс" за мача от Висшата лига срещу Шефилд Юнайтед на 3 октомври.

Привържениците нямат право да присъстват на трибуните заради пандемията на коронавирус, която засегна сезон 2019-20 от март до края на юли. Новата кампания започва на 12 септември и всички мачове ще се играят при затворени врати, докато правителството не промени това.

"Въз основа на настоящите насоки на правителството на Обединеното кралство, ние се надяваме да успеем да приветстваме привърженици на стадион" Емирейтс" при намален капацитет за нашето домакинство на 3 октомври срещу Шефилд Юнайтед.

Капацитетът на съоръжението първоначално ще бъде значително намалено поради правилата въведени от власите, директивите на Висшата лига и нашата отговорност да прилагаме подходящи мерки за социално дистанциране, за да гарантираме, че нашите фенове могат да се завърнат възможно най-безопасно", се казва в обръщението на ръководството на Арсенал.

От клуба заявиха, че само притежателите на премиум сезонни билети ще имат възможност да закупят пропуски през това време.

Спортът със зрители бавно се завръща във Великобритания. Феновете бяха допуснати на финала на Световното първенство по снукър на 17 август, заедно с избрани мачове по крикет. Предсезонната приятелска среща на Челси и Брайтън миналата събота е наблюдавана от 2500 фенове на стадион "Амекс".
 


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.