Арсенал е кандидат за подписа на колумбийската звезда на Байерн Мюнхен Хамес Родригес, пише "Daily Mail". Най-интересното е, че сделката може да се осъществи само срещу 3 млн. евро.

В момента Хамес не влиза в сметките на наставник на баварците Нико Ковач. Халфът е преотстъпен от Реал Мадрид с наем за две години, който свършва през идващото лято.

До момента Байерн се раздели с 13 млн. евро за притежанието на Хамес, като след 6 месеца ще има опцията да доплати нови 44 млн. евро, за да го привлече за постоянно. Това обаче не изглежда като възможен сценарий към този момент.

Тук влиза и Арсенал, чийто треньор - Унай Емери, вече заяви, че клубът ще привлича само играчи под наем през януари. Така "топчиите" имат възможността да се разберат с Байерн с отдаването на плеймейкъра за следващите 6 месеца.

С оглед на загубата от Уест Хем (0:1) в последния кръг на Вишата лига и влошените отношения между Емери и звездата Месут Йозил, Хамес може да се окаже желания свеж полъх в селекцията на Арсенал за последните месеци от кампанията.