Арсенал е постигнал принципна договорка с Брайтън за трансфера на централния бранител Бен Уайт. Според английските медии лондончани най-накрая са склонили да платят цялата искана от "чайките" сума, чийто размер е 50 милиона паунда. Преди това Брайтън отхвърли две оферти на "артилеристите", които бяха съответно за 40 и 47 милиона.

Въпреки че всичко е договорено, трансферът няма да бъде обявен официално скоро. Причината за това, че английският национал в момента е на почивка след Евро 2020 и ще се завърне на 26 юли. След това той трябва да премине медицински прегледи и да подпише личния си договор.

Уайт се нарежда редом до Аарън Уан-Бисака в задочния спор за най-скъпия британски защитник. През 2019 Манчестър Юнайтед също плати за десния бек 50 милиона паунда (б.ред. през 2016-а Манчестър Сити плати за Джонс Стоунс 47,5 милиона плюс 2,5 милиона под формата на бонуси).

Уайт вече е договорил и личните си условия с Арсенал. Той ще подпише договор за пет години.

Според английските медии "артилеристите" са приели изискванията на Брайтън, защото в последния момент в битката за Уайт се е включил и Челси.