Арсенал победи с 4:1 Кристъл Палас в мач от 28-ия кръг кръг на Висшата лига и направи още една крачка към бленуваната титла. Головете за лидера в класирането вкараха Габриел Мартинели (28), Букайо Сака (43, 74) и Гранит Джака (55). Джефри Шлуп отбеляза почетното попадение за гостите в 63-ата минута.
Очаквано домакините влязоха по-добре в двубоя и играта в началните десетина минути се водеше предимно в половината на гостите. В 11-ата минута обаче можеха да се озоват в ролята на догонващи в резултата, ако ударът на Заха не бе срещнал дясната греда на Рамсдейл. Късметът в тази ситуация определено беше на страната на "артилеристите", тъй като след гредата топката се удари в гърба на вратаря и като по чудо не влезе в мрежаата.
 
В 28-ата минута Арсенал поведе с гол на Габриел Мартинели. Бен Уайт подхвана атака по десния фланг, която бе продължена от Букайо Сака с хубаво центриране към Мартинели. Нападателят овладя технично и с плътен удар по диагонала не остави шансове на младия страж на гостите Уитуърт - 1:0.

Тимът на Артета пропусна отлична възможност да удвои в 38-ата минута, когато отлично центриране на Йодегорд от пряк свободен удар намери Партей, но ударът му с глава излезе в аут. Малко след това Йодегорд сам опита късмета си с удар по земя от наказателоното поле, който също не намери очертанията на вратата на гостите.
 
Логичното се случи две минути преди почивката. Поредната добра атака отдясно на Бен Уайт и Букайо Сако постави в шах отбраната на гостите и за английския национал не бе трудно да прати топката за втори път зад гърба на Уитуърт. Попадението бе проверено с ВАР заради съмнения за засада, които обаче не се потвърдиха и реферът Стюърт Атуел посочи центъра на терена - 2:0. 

Домакините започнаха активно и втората част, пресирайки противника си дълбоко в неговата половина. Кристъл Палас отговори с хубав пробив на Заха в наказателното поле, но притиснат от двама бранители, той не успя да завърши индивидуалната си акция с удар. 

В 55-ата минута Гранит Джака направи 3:0, след като размени подавания с Леандро Тросар и промуши топката покрай вратаря на Кристъл Палас. За швейцарския халф това бе четвърто попадение с екипа на Арсенал за сезона. 

Гостите намалиха изоставането си в 63-ата минута. След центриране от ъглов удар Джефри Шлуп се пребори с бранители на Арсенал и отблизо  прати топката в мрежата на Рамсдейл. Останаха съмнения за игра с ръка, но след преглед с ВАР, голът бе признат - 3:1.

Златен шанс да притиснат "алтилеристите" до стената пропиляха футболистите на Кристъл Палас в 71-ата минута. Високата им преса даде резултат и топката бе отнета. Шлуп изведе отлично Заха, който опита да намери далечния ъгъл на Рамсдейл, но топката мина покрай левия стълб. 

Букайо Сака охлади ентусиазма на гостите в 74-ата минута с второто си попадение в мача. Върната топка от резервата Киърън Тиърни предостави отличен шанс за английския национал и той с удар от движение прати топката за четвърти път във вратата на Кристъл Палас - 4:1.

Голът уби интригата в срещата и резултататът остана непроменен.  

АРСЕНАЛ - КРИСТЪЛ ПАЛАС 4:1
 
1:0 Габриел Мартинели (28)
2:0 Букайо Сака (43)
3:0 Гранит Джака (55)
3:1 Джефри Шлуп (63)
4:1 Букайо Сака (74)
 
Арсенал: 1. Рамсдейл, 4. Уайт, 16. Холдинг, 6. Габриел Магаляеш, 35. Зинченко, 8. Йодегард, 5. Партей, 34. Джака, 7. Сака, 19. Тросар, 11. Мартинели
 
Мениджър Микел Артета

Кристъл Палас: 41. Уитуърт, 2. Уорд, 5. Томкинс, 6. Андерсен, 6. Гехи, 3. Мичъл, 4. Миливоевич, 28. Дьокуре, 15. Шлуп, 7. Олайз, 22. Едуард, 11. Заха

Мениджър Пади Маккарти