Лийдс пропусна да победи Арсенал на "Елънд Роуд", след като надигра своя съперник, но не успя да отбележи гол и двубоят завърши при нулево равенство. Домакините нацелиха три пъти гредите, отправиха 25 удара към вратата на Бернд Лено и въпреки че бяха улеснени от факта, че лондончани останаха с човек по-малко в 51-вата минута, не съумяха да стигнат до трите точки. 

20 снимки

Никола Пепе остави своя отбор в трудна ситуация с много непрофесионално поведение, а Арсенал продължава да изпитва проблеми пред гола и няма попадение от игра вече повече от 7,5 часа футбол. 

Тимът на Марсело Биелса имаше обичайното за своите мачове надмощие по отношение на контрола върху топката и отправи два точни изстрела, но това не бе материализирано в голов аванс. И двата точни удара бяха отправени от Патрик Бамфорд, но Лено се справи.

Гостите можеха малко щастливо да поведат в 22-рата минута, когато Пепе проби отляво и центрира, след което топката "кацна" върху напречната греда. В 41-вата минута Харисън, който изигра силно първо полувреме, за пореден път проби отляво, след което намери Клих, който имаше шанс да стреля от 15 метра, но топката премина над вратата.  

Второто полувреме започна лошо за лондончани заради много глупава постъпка на Пепе, който се поддаде на някаква провокация от страна на Алиоски и го удари с глава. След като изгледа повторение на ситуацията след намесата на ВАР, главният рефер показа заслужен червен картон на французина.

До края на мача домакините удариха в цели три случая страничните греди на вратата на Бернд Лено, докато Букайо Сака не успя да вкара при най-чистата ситуация за гостите към края на мача. 

Така Арсенал остана 11-ти с 13 точки след 9 мача, докато Лийдс има два пункта по-малко и заема 14-та позиция.