Арсенал оцеля срещу Уулвърхемптън и стигна до равенство – 1:1, на своя „Емирейтс“ в среща от 12-ия кръг на Висшата лига.

Гостите поведоха чрез Иван Кавалейро още в 13-ата минута, което притисна рано-рано „артилеристите“ в техния дом. Въпреки че домакините опитаха да реагират, те не предложиха почти нищо интересно в предни позиции, а за сметка на това трябваше да чакат чак до 86-ата минута, когато влезлият като смяна по-рано Хенрик Мхтиарян остави точка в Лондон.

В добавеното време на срещата Уулвс на два пъти бе близо до успеха. Първо, резервата на „вълците“ Адама Траоре се откъсна зад защитата на Арсенал и финтира бранител, но не успя да преодолее Бернд Лено. Минути по-късно Морган Гибс-Уайтс стреля от дистанция, но кълбото се отби в десния страничен стълб зад стража на домакините.

Така Арсенал запази серията си от 16 мача без загуба във всички турнири. В последните три кръга във Висшата лига обаче тимът показва частичен спад в представянето си, тъй като е регистрирал три поредни равенства – Кръстил Палас (2:2), Ливърпул (1:1), Уулвърхемптън (1:1).

След този хикс Арсенал остава пети с 24 точки, докато момчетата на Нуно Еспириту Санту са 11-ти с 16 т.

— Gurús Deportivos (@GurusDeportivos) 11 de noviembre de 2018 ">http://

 

Срещата започна добре за гостите. Грешка в средата на терена в разиграването на Арсенал позволи на Кавалейро да открадне топката и да комбинира с Раул Хименес отдясно н нанаказателнот поле. Хименес не се забави и пусна успореден на голлинията пас към придвижилия се напред Иван Кавалейро, който с премерен удар матира Лено за 1:0 в полза на своя тим.

Арсенал опита да отговори бързо. Лаказет и Айови стреляха от близка дистанция, но топката бе спряна от бранители на "вълците". В 26-ата минута Коста стреля от дистанция, извън наказателното поле, с левия крак, но Лено бе на място и изби силния шут.

В 36-ата гостите отново се озова на добра стрелкова позиция пред наказателното поле на Арсенал. Хименес се пребори с Колашинач и пусна към Невеш. Той обаче не успя да уцели добре топката, въпреки че бе на хубава позиция и нямаше съперников играч, който да го атакува.

Едва в 60-ата минута Лукас Торейра отправи първия точен удар за Арсенал. Той пое топката извън наказателното поле и стреля силно, но Руи Патрисио бе готов за удара и отби. 10 минути по-късно акция отляво на домакините позволи на Джака да извади топката пред наказателното поле за Бейерин, който обаче не успя да уцели вратата след удар с левия крак.

В 73-ата минута Обамеянг направи шокиращ пропуск. Торейра напред през центъра и комбинира вдясно с Бейерин. Той без забавяне пусна към точката на дузпата, откъдето Обамеянг не успя да уцели качествено топката и я изпрати в дясната греда зад Патрисио.

— Embajadores Aztecas (@eaztecasmx) 11 de noviembre de 2018 ">http://

 

В 84-ата минута Уулвс имаха отличен шанс да сложат точкаа на спора. Траоре поде контраатака от своята половина и комбинира с Химесе. Той спечели още метри в предни позиции, след което пусна към далечна греда, където Диего Жота стреля от 5-6 метра, но в тялото на Лено.

Две минути по-късно Рамзи бе близо до изравняването след шут на Рамзи, но Патрисио изби напред. След последвалото разиграване топката стигна до Мхитарян, който опита да центрира в наказателното поле. В него обаче нито един играч от двата тима не игра с топката, а тя влетя яростно във вратата на гостите.

В добавеното време на двубоя гостите можеха да стигнат до трите точки, но удари на Траоре и Гибс-Уайтс не намериха целта.

Арсенал – Уулвърхемптън 1:1

0:1 Иван Кавалейро 13‘

1:1 Хенрик Мхитарян 86‘

Състaви на двата отбора:

Арсенал: Бернд Лено, Ектор Бейерин, Шкодран Мустафи, Сеад Колашинач (Хенрик Мхитарян 76‘), Лукас Торейра, Гранит Джака, Алекс Айови (Матео Гендузи 46‘), Месут Йозил (Аарън Рамзи 75‘), Пиер-Емерик Обамеянг

Треньор: Унай Емери

Уулвърхемптън: Руи Патрисио, Райън Бенет, Конър Коуди, Уили Боли, Мат Дохърти, Жоао Моутиньо, Рубен Невеш, Джони Кастро, Елдер Коста (Адама Траоре 75‘), Иван Кавалейро (Диего Жота 61‘), Раул Хименес (Морган Гибс-Уайтс 85‘)

Треньор: Нуно Еспириту Санту

Главен рефер:Стюарт Атуел

Стадион: "Емирейтс Стейдиъм"