Арсенал победи Уулвърхемптън с 2:0 в среща от 34-ия кръг на Висшата лига на Англия. Двете попадения паднаха в края на всяко от двете полувремена. През първата част Леандро Тросар бе точен, а в заключителните минути на двубоя Мартин Йодегор подпечата успеха на своя отбор. Отсъстваха чистите положения в сблъсъка, като умората при "артилеристите" бе на лице, но тимът на Микел Артета успя да свърши своята работа, спечелвайки трите точки. С тази победа Арсенал е вече 1-и с актив от 74 точки, докато Уулвърхемптън остава на 11-о място с 43 пункта на сметката си.

Getty/Gulliver images
18 снимки

В 40-а секунда Арсенал можеше да се разпише, след като Кай Хаверц получи подаване от Тросар в наказателното поле, а германският национал опита изстрел от движене, но Жозе Са внимаваше и успя да спаси. В 15-а минута "артилеристите" организираха постепенна атака, а кълбото бе върнато на границата на наказатаелното поле, като Деклан Райс стреля с първото докосване, но стражът на "вълците" не бе затруднен.

Само пет минути след това се повтори същата ситуация, а Райс отново шутира от дистанция, но този път топката премина на сантиметри от десния страничен стълб на Са. В 30-а минута домакините създадоха най-чистото положение дотук в срещата, като Жоао Гомеш показа добър дрибъл и нахлу в противниковото наказателно поле, като опита мощен удар, но Рая успя да покаже рефлекс и да спаси, а след това топката се отклони от гредата.

В 45-а минута Кай Хаверц изпрати топката в наказателното поле, а там Габриел Жезус се пребори във въздуха и отклони към Леандро Тросар, който не намери топката по най-добрия начин, но тя описа страхотна парабола и влетя във вратата на Уулвърхемртън, оставяйки Жозе Са безпомощен - 1:0 за Арсенал.

Темпото през първите 20 минути бе слабо, като Арсенал изцяло контролираше играта и владееше топката, чакайки добри възможности, а Уулвърхемптън не успяваше да създаде някакви голови положения пред противниковата врата.

"Вълците" постепенно изнесоха играта в половината на Арсенал, но липсваше прецизност в завършващото подаване, а тимът на Микел Артета стоеше добре подреден в отбранителната линия, като сякаш липсваше изненадата на домакините.

В първата минута на добавеното време Букайо Сака направи добър индивидуален пробив и влезе в наказателното поле с топка в крака, като опита силен удар, но не бе точен и кълбото профуча високо над напречната греда.

Две минути по-късно Габриел Мартинели, който се бе появил като резерва също имаше чудесна възможност и опита мощен шут, но Са бе на чудесна позиция и блокира опита на бразилския нападател ан Арсенал.

В 95-а минута Деклан Райс намери Кай Хаверц, който отклони към Мартин Йодегор, а ударът му първоначално бе блокиран, но топката се върна при норвежеца, който от много труден ъгъл насочи перфектно топката с левия си крак, за да удвои резултата - 2:0 за Арсенал.

В последните секунди Габриел Мартилени можеше да направи резултата класически, след като остана очи в очи с Жозе Са, но ударът му бе слаб и стражът на "вълците" успя да улови.


FT Уулвърхемптън - Арсенал 0:2


Стартови състави:

УУЛВС: Са, Дохърти, С. Буено, Килман, Тоти, У. Буено, Гомес, Траоре, Дойл, Чирева, Хуан

Треньор: Гари О'Нийл

АРСЕНАЛ: Рая, Уайт, Салиба, Магаляеш, Кивиор, Райс, Йодегор, Хавертц, Сака, Тросар, Жезус

Треньор: Микел Артета