Арсенал опази живи надеждите си за място в Топ 4 след важен успех. Той дойде над последния в класирането Хъдърсфийлд в гостуването с 2:1 и така "артилеристите" запазиха дистанцията само от точка зад четвъртия Манчестър Юнайтед. 

Този мач беше решен още преди почивката с попаденията на Алекс Иуоби и Александър Лаказет и въпреки натиска на "териерите" след почивката, те стигнаха само до почетно попадение в последната секунда на мача чрез автогол на Сеад Колашинац. Така "топчиите" отново не успяха да запишат чиста мрежа като гости този сезон. 

Мачът започна великолепно за лондончани. Те наложиха натиск, а в 10-та минута Алекс Иуоби пропиля страхотна възможност с удар от наказателното поле, който мина на сантиметри встрани от вратата. Но малко след това статуквото беше нарушено. 

В 16-та минута Сеад Колашинац пусна страхотен диагонален пас, с който намери отдясно в наказателното поле Алекс Иуоби. Нападателят стреля от воле, топката рикошира и излъга вратаря, за да се оплете в мрежата му за 1:0. 

В 25-та минута "териерите" имаха огромни претенции за дузпа. Тогава останаха съмнения, Лоран Кошчиелни е играл с ръка в наказателното поле, но реферът прецени, че няма достатъчно основания да посочи бялата точка. 

Арсенал продължи да играе по-добре и да атакува, което се увенча с второ попадение в мрежата на Хъдърсфийлд. Това се случи в 44-та минута, когато Ейнсли Мейтланд-Найлс центрира страхотно отдясно на наказателното поле и намери прострелно Александър Лаказет и той с мощен удар прониза мрежата за 2:0. При този резултат приключи първата част. 

След подновяването на играта домакините имаха възможност да намалят в 50-та минута, когато Адама Диакаби стреля от средна дистанция, но Бернд Лено се намеси великолепно и изби. Домакините атакуваха мощно, но така и не успяваха да намерят мрежата зад Лено. 

Алекс Иуоби изпусна един от редките шансове за "артилеристите" след почивката, когато ударът му беше избит от вратаря. В ответната атака Адама Диакаби стреля от изгодна позиция и можеше да намали за Хъдърсфийлд, но от голлинията Бернд Лено се намеси и изби. 

Последва мощен натиск към вратата на "топчиите", положенията се редуваха едно след друго, а момчетата на Унай Емери се бяха прибрали в глуха защита. Лоран Депоатр на два пъти, както и Адама Диакаби не можаха да се разпишат. 

Все пак в последната секунда на продължението Хъдърсфийлд стигна до почетното попадение след автогол на Сеад Колашинац, но нямаха време да гонят поне частичния обрат. Така с малка доза късмет Арсенал взе важна победа в битката за Топ 4, докато домакините остават твърдо закотвени на дъното. 

Резултати от ранните съботни мачове в Премиършип: 

Фулъм - Манчестър Юнайтед 0:3

Кристъл Палас - Уест Хем 1:1

Хъдърсфийлд - Арсенал 1:2

Ливърпул - Борнемут 3:0

Саутхемптън - Кардиф 1:2

Уотфорд - Евертън 1:0