Арсенал проявява сериозен интерес към халфа на Астън Вила Дъглас Луис, разкрива Фабрицио Романо. Бразилецът отдавна е следен от "артилеристите". Той се представя отлично от началото на кампанията за бирмингамци и на "Емиратс" все по-сериозно се замислят дали да не отправят оферта за него през януари.

"Още миналата седмица споменах името на Дъглас Луис като основна трансферна цел на Арсенал. Сега мога да потвърдя, че в клуба наистина го харесват и имат интерес към него. Той е в полезрението им вече две години и Артета смята, че той е перфектен за схемата на игра на отбора с интензитета и класата, които може да донесе в средата на терена. Затова може да се каже, че той е основна трансферна цел на Арсенал в момента. Проблемът е, че в Астън Вила нямат никакво намерение да го пуснат през януари, така че евентуална сделка ще е много сложна", твърди Романо.

От началото на сезона 25-годишния бразилец има 5 гола и 1 асистенция в 12 мача в Премиър лийг. Той е и национал на Бразилия с 9 мача за кариоките. В момента цената му на параза е около 55-60 милиона евро.