Английският Арсенал обяви партньорството си с музикалната платформа „Тидал”. Компанията е ръководената от известния рапър Джей Зи, който се слави, като голям почитател на лондонския гранд.

Английските медии съобщават, че няма точна информация на каква стойност е договора между двете страни, но източници съобщават, че става въпрос за един милион паунда годишно.

Партньорството на „топчиите” с платформата ще се изразява в това, че всеки член, който е закупил абонаментна карта на лондончани ще има ексклузивно съдържание към песните в сайта на Джей Зи. Също така, се очаква да има активна кампания с футболисти на Арсенал, които имат афинитет към музиката. Като най-музикални в съблекалнята на „артилеристите” се славят Ектор Бейерин, Дани Уелбек и Рийс Нелсън.

„Футболът и музиката се прави с голяма страст”, сподели рекламният директор на Арсенал Винай Венкатешам.

„Това партньорство събира двете страсти и съм сигурен, че ще излезе нещо уникално, което ще даде възможност на нашите членове да се забавляват в свободното си време, когато не са на мач на любимия клуб”, продължи Венкатешам.

Арсенал също така води преговори за промяна на екипировката на клуба. Договорът на клуба с „Пума” изтича след края на сезон 2018/19, а по всяка вероятност „Адидас” ще облича лондонския гранд от сезон 2019/2020.