Арсенал победи Саутхемптън с 2:0 като гост в двубой от 31-ия кръг на Висшата лига. Головете за успеха на "артилеристите" реализираха Нкетия в 20-ата минута и Уилок в 87-ата минута. Домакините завършиха срещата с човек по-малко след червен картон на Стивънс в 85-ата минута.

Gulliver/Getty Images
29 снимки

Арсенал създаде интересна възможност пред вратата на домакините още в 7-ата минута, но Обамеянг беше разочарован. Малко по-късно топката попадна във вратата на Саутхемптън като Нкетия я прати в мрежата, но той беше в положение на засада и гол нямаше.

В 11-ата минута Обамеянг нацели напречната греда при диагонален удар.

В 20-ата минута на двубоя след грешка на вратаря на Саутхемптън, Арсенал откри резултата. Нкетия се възползва от това, надбяга вратаря и търкулна топката в мрежата. 

През втората част домакините тръгнаха да търсят попадение, но това не се получи. В 73-ата минута Нейтън Редмънт стреля опасно към вратата, но топката не намери целта. Пет минути по-късно Шейн Лонг стреля опасно, но Мартинес спаси ефектно.

Домакините останаха с човек по-малко след директен червен картон на Стивънс, а след последвалия пряк свободен удар Уилок вкара топката в мрежата, след като беше на точното място и простреля вратаря на домакините, за да направи резултата 2:0 в полза на Арсенал.

След успеха Арсенал е на 9-ото място с актив от 43 точки, а Саутхемптън е на 14-ото с 37.