Арсенал победи Уест Хем с 2:1 като гост в мач от 35-ия кръг на Висшата лига. Роб Холдинг откри в 38-ата минута, а Боуен изравни в последната минута на първата част.  Габриел с глава донесе трите точки на "артилеристите". 

Gulliver/GettyImages
46 снимки

Двубоят започна доста равностойно, като в първия четвърт час от срещата, двата тима не успяха да се затруднят особено. Постепенно Арсенал започна да гледа по-настоятелно към противниковата врата и успя да стигне до няколко корнера пред Лукаш Фабиански. Гостите обаче не успяха да се възползват по най-добрия начин.  

В 28-ата домакините стигнаха до прекрасна възможност за гол. Цоуфал получи отдясно и центрира перфектно в наказателното поле. Там Габриел не успя да се справи по най-добрия начин с изчистването на топката. Той игра с глава и прати коженото кълбо на гърдите на Пабло Форналс, който пое технично и стреля мигновено, но над вратата.

Малко по-късно „чуковете” отново имаха шанс за гол. Ланзини получи отляво и стреля мощно, но Роб Холдинг блокира шута му с тялото си.

Уест Хем Арсенал

източник: sofascore.com

В 33-ата минута дойде и първият точен удар в мача. Той бе на сметката на Уест Хем и бе отправен от Деклан Райс. Англичанинът обаче стреля слабо и не затрудни особено Аарън Рамсдейл на вратата на „артилеристите”.

Футболистите на Арсенал отговориха много бързо. В 38-ата минута БОуен сгреши в средата на терена и позволи на Нкетия да поеме топката и да напредне фронтално срещу вратата, преди да стреля технично. Ударът му обаче бе спасен с вещина от Фабиански, който изби в корнер.

След изпълнението на ъгловия удар обаче, Арсенал постигна своето. Сака центрира отлично от корнера, а Роб Холдинг с глава засече за 1:0 в полза на гостите. Това бе девети гол за Арсенал след подаване от ъглов удар.

Пет минути преди почивката домакините също стигнаха до корнер. Деклан Райс стреля от много малък ъгъл с глава и затрудни максимално Рамсдейл. Вратарят на Арснеал обаче показа отличен рефлекс и успя да избие топката.

Стражът на Арсенал обаче не успя да направи нищо в последната минута на първата част, когато Боуен изравни резултата. Деклан Райс намери Владимир Цоуфал на десния фланг, бранителят центрира в наказателното поле, където намери Джаред Боуен. Крилото на домакините пое и стреля, топката рикошира в тялото на защитник на Арсенал и влетя в десния ъгъл на вратата за 1:1.

Арсенал отново успя да излезе напред в резултата, и то отново след разиграване от корнер. След центриране от ъгловия удар, защитата на Уест Хем не се справи по най-добрия начин и не успя да изчисти топката. Вместо това тя попадна в Мартинели, който центриран на далечната греда, където Габриел бе оставен непокрит и стреля силно с глава. Фабиански не успя да реагира много добре, топката се отби в коляното му и влетя в мрежата за 2:1 в полза на Арсенал.

В 72-ата минута Нкетия имаше шанса да реши всичко в срещата. След перфектна контраатака, организирана от Арсенал, Мохамед Елнени изведе чудесно Нкетия, който преодоля един бранител отляво и стреля по диагонала, но топката премина на сантиметри от страничния стълб.

В продължението на срещата Ареснал пропусна още един шанс да увеличи преднината си и окончателно да убие интригата, но изстрелът на Локонга мина встрани от вратата.

FT УЕСТ ХЕМ – АРСЕНАЛ 1:2 • Класиране във Висшата лига

0:1 Холдинг 38', 1:1 Боуен 45', 1:2 Габиел 54'

Стадион: „Лондон”

Рефер: Майк Дийн

Уест Хем: Фабиански, Фредерикс, Цоуфал, Зума, Кресуел, Райс, Ноубъл, Боуен, Ланзини, Форналс, Бенрахма

Мениджър: Дейвид Мойс

Арсенал: Рамсдейл, Томиасу, Холдинг, Габриел, Тавареш, Йодегард, Елнени, Джака, Сака, Нкетия, Мартинели

Мениджър: Микел Артета