Отборът на Арсенал е готов да предложи на мениджъра си Микел Артета нов договор преди края на сезона, за да попречи на испанеца да навлезе в последните 12 месеца от настоящия си контракт, пише „Daily Mail“.

Ръководството на клуба е доволно от работата на Артета, който замени Унай Емери преди две години и сега иска да го задържи, въпреки че Арсенал завърши осми във Висшата лига и в двата си сезона под негово ръководство.

Шефовете на „артилеристите“ обаче са уверени, че правят големи стъпки напред с Артета, който се стреми да изгради отбора си около младите Букайо Сака и Емил Смит Роу, а в същото време е готов да се раздели с някои от по-старите звезди като Пиер-Емерик Обамеянг.

На „Емиратс“ също осъзнават, че датата на изтичане на договора на Артета през лятото на 2023 година съвпада с тази на края на контракта Хосеп Гуардиола в Манчестър Сити. Наскоро дори се появиха инфармации, че „гражданите“ гледат именно към 39-годишния испанец за директен заместник на Гуардиола. Артета беше помощник на Пеп в Сити в продължение на три години преди да поеме Арсенал.

Очакванията са лондончани да предложат на своя мениджър договор за нови две години и увеличение на заплатата му до 5 милиона паунда на година.