Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер съобщи, че клубът е отправил предложение за нов договор към халфа Джак Уилшър. Английският национал обаче все още не е взел решение дали да го приеме.

"Не знам какво му се върти в главата, но клубът има желание той да остане тук и затова му предложи нов договор. Джак обаче не е подписал. Контрактът, който му предложихме, е дългосрочен и се надявам, че той ще го приеме", каза Венгер по адрес на халфа, който от лятото става свободен агент.

"Нормално е всеки играч да иска да бъде добре платен, а нашата политика е да задържаме качествените играчи. Така че мога да ви уверя, че те получават достатъчно добри пари", допълни французинът.

Венгер каза още, че целта на Арсенал до края на сезон в първенството е да завърши пред Бърнли в класирането. Французинът обаче посочи, че за него мениджърът на "червеношийките" Шон Дайш и този на шампиона Манчестър Сити - Пеп Гуардиола, са двамата кандидати за наградата за "Мениджър на годината".

В неделя Арсенал приема Уест Хем в мач от 35-ия кръг на Висшата лига, като аут за двубоя е контузеният Хенрик Мхитарян. В групата за мача ще бъдат Аарън Рамзи и Давид Оспина, които не тренираха в последните дни.

Венгер допълни още, че ще използва предстоящата среща за обиграване на състава, който ще използва в срещата с Атлетико Мадрид идния четвъртък от полуфиналите на Лига Европа. /БТА