Арсенал не се е отказал от привличането на крилото на Лийдс Рафиня. "Артилеристите" вече подсилиха атаката си с Габриел Жезус от Манчестър Сити, но мениджърът Микел Артета настоява за привличането и на бразилския национал, твърди трансферният гуру Фабрицио Романо.

Двата клуба от известно време водят преговори за евентуален трансфер на Рафиня в посока "Емиратс". На този етап обаче те не могат да се разберат относно цената, която трябва Арсенал да плати, за да си осигури правата му. Именно поради тази причина ще има нова среща между двете страни, на която ще бъде търсен компромис, който да устройва всички.

Арсенал бърза да финализира тази сделка, тъй като не е единственият кандидат за подписа на Рафиня. Бразилецът е желан и от Барселона, Тотнъм и Челси и нищо чудно някой от тях да също да се включи в наддаването за този футболист и да обърка плановете на "артилеристите".

Макар Лийдс едва да се спаси от изпадане, Рафиня бе един от малкото футболисти в отбора, който бе на ниво през целия сезон и записа доста добри показатели. Той изигра 36 мача, в които отбеляза 11 гола и направи 3 асистенции. С добрите си игри 25-годишният играч стигна и до националния отбор на Бразилия, като вече има 9 мача и 3 попадения за "Селесао".