Арсенал е насочил погледите към привличането на зашитника на Бенфика Рубен Диас като евентуален заместник за изразилия желание да напусне Лоран Косчиелни.

Френският централен защитник разбуни духовете в лагера на “артилеристите“ след като отказа да замине с отбора на предсезонното турне в САЩ. Това постави клуба в ситуация, в която трябва спешно да преследва алтернативи за заздравяване на защитата.

Според английските медии една от основните цели на лоноднския клуб е защитника на Бенфика Рубен Диас. “Топчиите“ са следяли изявите на играча през целия изминал сезон с идеята да опитат да привлекат състезателя на “Емиратс“.

Проблем може да се окаже исканата за играча трансферна сума на стойност 54 милиона евро. Ограниченият бюджет от само 45 милиона паунда на Арсенал принуждава клуба да търси начини да разсрочи плащанията за играчите, които иска да привлече.

Интерес към Диас проявява и Манчестър Юнайтед. В Португалия даже се твърди, че “червените дяволи“ са в напреднала фаза на преговорите с португалския първенец.